Bestemmingsplan Overstad - Woongebied ongewijzigd vastgesteld, Alkmaar

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 19 april 2018 besloten heeft om het bestemmingsplan Overstad - Woongebied ongewijzigd vast te stellen.

 

Het gebied waarop het bestemmingsplan Overstad - Woongebied betrekking heeft, wordt globaal begrensd door de Koedijkerstraat aan de noordwestzijde, de Hoornsevaart aan de oostzijde en de Kwakelkade aan de zuidzijde.

 

Het bestemmingsplan voorziet in een actueel juridisch planologisch kader voor het gebied. Tevens biedt dit bestemmingsplan een kader voor de gewenste herontwikkeling. In het bestemmingsplan zijn de ontwikkelingen meegenomen waarover reeds besluitvorming heeft plaatsgenomen en/of waarvoor reeds overeenkomsten zijn gesloten.

 

Overeenkomstig de Wet geluidhinder maken burgemeester en wethouder tevens bekend dat zij voor 28 toekomstige woningen een hogere waarde van maximaal 58 dB ten gevolge van het wegverkeer op de Koedijkerstraat en voor 12 toekomstige woningen een hogere waarde van maximaal 58 dB ten gevolge van het railverkeer op het spoor tussen Alkmaar en Alkmaar Noord hebben vastgesteld. Deze besluiten zijn ten opzichte van de ontwerp besluiten hogere waarde Overstad - Woongebied wegverkeer en railverkeer ongewijzigd vastgesteld.

 

Het ontwerp bestemmingsplan en de ontwerp besluiten hogere waarde Overstad - Woongebied wegverkeer en railverkeer zijn gepubliceerd op 6 september 2017 en hebben met ingang van 7 september 2017 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage gelegen.

 

Alleen naar aanleiding van het ontwerp bestemmingsplan zijn twee zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend, waarvan er één is ingetrokken. Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan ongewijzigd vastgesteld.

 

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan, de daarbij behorende stukken en de besluiten hogere waarden Overstad - Woongebied wegverkeer en railverkeer liggen met ingang van donderdag 14 juni 2018 tot en met woensdag 25 juli 2018 voor een ieder ter inzage bij de servicebalie Vergunningen- en Subsidieverlening van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 in Alkmaar. De servicebalie werkt alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken via de website van de gemeente of via telefoonnummer 14 072.

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl/inzage of via www.ruimtelijkeplannen.nl: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0361.BP00146-0301.http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0361.BP00146-0301

 

Gedurende de bovengenoemde periode kan tegen het bestemmingsplan en de besluiten hogere waarde beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die eerder een zienswijze heeft ingediend, of, een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken.

 

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schort de werking van het bestemmingsplan niet op. Daarvoor moet een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en/of het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht). Meer informatie staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

 

Hogere waarde weg- en railverkeer behorende bij bestemmingsplan Overstad - Woongebied

 

Wegverkeer

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Alkmaar maakt overeenkomstig de Wet geluidhinder bekend dat voor onderstaande toekomstige woningen die mogelijk worden gemaakt binnen de bestemming ‘woongebied’ op grond van het bestemmingsplan ‘Overstad - Woongebied’, een hogere waarde is vastgesteld.

 

Vanwege het wegverkeer op de Koedijkerstraat is voor de volgende 28 toekomstige woningen een hogere waarde verleend:

  • 5 woningen (bouw # 14, # 15, # 16, # 17 en # 21): 49 dB

  • 1 woning (bouw # 20): 50 dB

  • 2 woningen (bouw # 18 en # 19): 51 dB

  • 4 woningen (bouw # 34, # 35, # 36 en # 37): 57 dB

  • 16 woningen (bouw # 38, # 39, # 40, # 41, # 42, # 43, # 44, # 45, # 46, # 47, # 48, # 49, # 50, # 51, # 59 en # 60): 58 dB

 

Railverkeer

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Alkmaar maakt overeenkomstig de Wet geluidhinder bekend dat voor onderstaande toekomstige woningen die mogelijk worden gemaakt binnen de bestemming ‘woongebied’ op grond van het bestemmingsplan ‘Overstad - Woongebied’, een hogere waarde is vastgesteld.

 

Vanwege het railverkeer op het spoor tussen Alkmaar en Alkmaar Noord is voor de volgende 12 toekomstige woningen een hogere waarde verleend:

 

  • 7 woningen (bouw # 35, # 36, # 54, # 55, # 56, # 57 en # 58): 56 dB

  • 4 woningen (bouw # 34, # 51, # 52 en # 53): 57 dB

  • 1 woning (bouw # 50): 58 dB

 

Gedurende zes weken, vanaf bekendmaking van dit besluit, kan een belanghebbende die bij het ontwerpbesluit zienswijzen kenbaar heeft gemaakt of die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig zienswijzen bij het college van Burgemeester en Wethouder naar voren hebben gebracht, overeenkomstig artikel 145 en 146 van de Wet geluidhinder beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State, Postbus 2009, 2500 EZ te ’s-Gravenhage.

 

Zij die beroep instellen kunnen overeenkomstig artikel 36 Wet op de Raad van State juncto artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht een verzoek om voorlopige voorziening vragen, wanneer onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vordert. Dit besluit wordt van kracht zes weken na de hierboven genoemde datum, behoudens hetgeen gesteld in artikel 20.8 van de Wet milieubeheer.

 

Burgemeester en wethouders van Alkmaar

Naar boven