Vastgesteld bestemmingsplan Drostendal, Landgoed en natuurontwikkeling

Vanaf 14 juni 2018 ligt gedurende 6 weken ter inzage het bij raadsbesluit van 31 mei 2018 vastgestelde bestemmingsplan Drostendal, Landgoed en natuurontwikkeling met identificatiecode NL.IMRO.0200.bp1229-vas1. Dit bestemmingsplan ziet toe op een aantal ontwikkelingen. Op het perceel Drostendijk 46 worden de voormalige agrarische opstallen vervangen door 3 nieuw te bouwen vrijstaande woningen. De bestaande bedrijfswoning blijft gehandhaafd en krijgt ook een woonbestemming. Daarnaast wordt aan de overzijde van Drostendijk 46 een landgoed ontwikkeld. Het voornemen is om minimaal 5 ha nieuwe natuur te ontwikkelen en een landhuis van allure met maximaal 2 wooneenheden te realiseren. Als 3e ontwikkeling heeft dit bestemmingsplan betrekking op diverse agrarische percelen gelegen aan de Beemterweg e.o. de bestemming Natuur Deze locaties worden ingericht voor natuur; dit ter uitvoering van de Gebiedsvisie Weteringsebroek.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De belangrijkste wijzigingen betreffen aanpassingen in de regels (begeleid wonen, zorg wonen en splitsing van woningen). De overige wijzigingen staan beschreven in de nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen.

Tegen het ontwerp van het bestemmingsplan zijn zienswijzen naar voren gebracht. Vanwege de door de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan aangebrachte wijzigingen kan beroep worden ingesteld door:

∙ een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

∙ een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

∙ een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Tot en met 26 juli 2018 kunt u uw beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen via onze website www.apeldoorn.nl/inzage, onder het kopje Ter inzage, Bestemmingsplannen.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt ook ter inzage in het stadhuis. De medewerkers van het Omgevingsloket kunnen u meer vertellen over het bestemmingsplan. Het digitale bestemmingsplan kunt u ook bekijken op de internetzuil in het stadhuis. De openingstijden van het stadhuis en het Omgevingsloket vindt u op www.apeldoorn.nl/stadhuis.

Apeldoorn, 13 juni 2018

Naar boven