Vaststelling bestemmingsplan De Staat Sint Anthonis

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint Anthonis maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

Het bestemmingsplan

In zijn vergaderng van 24 mei 2018 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ''De Staat 9-11'' vastgesteld. bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp, zoals dat voor een ieder ter inzage heeft gelegen.

Het plan maakt het mogelijk om 9 woningen te bouwen op de locatie waar nu een aannemersbedrijf is gevestigd en het herbouwen van een bestaande woning op een andere locatie.

Wijzigingen

De wijzigingen hebben voornamelijk betrekking op enkele tekstuele aanpassingen en aanvullingen van de regels ter tegemoetkoming aan de ingediende zienswijzen. In de nota van zienswijzen behorende bij het raadsbesluit is een volledig overzicht opgenomen van deze wijzigingen.

Ter inzage

Met ingang van dinsdag 12 juni 2018 liggen gedurende een termijn van zes weken bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, Brink 3 in Sint Anthonis, voor een ieder ter inzage het bestemmingsplan en het raadsbesluit van 24 mei 2018.

Het vastgestelde bestemmingsplan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Instellen van beroep

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening mag het besluit tot gewijzigde vaststelling pas 6 weken na vaststelling bekend gemaakt worden. Van de mogelijkheid om het besluit eerder bekend te maken is gebruik gemaakt. Gedeputeerde Staten hebben aangegeven geen bezwaar te hebben tegen eerdere bekendmaking van het besluit tot vaststelling.

Tegen het besluit van de raad kan met ingang van 12 juni 2018 gedurende een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500EA Den Haag door:

- de belanghebbende die tijdig bij de raad zienswijzen heeft ingebracht en

- de belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijzen niet tijdig bij de gemeenteraad heeft ingebracht.

- belanghebbenden die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag waarop na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Sint Anthonis, 11 juni 2018

Naar boven