RECTIFICATIE: Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Eerbeek”, besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder en planMER

In het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Eerbeek’ dat op 1 mei 2018 jl. ter inzage is gelegd, zaten twee fouten. In de digitale versie van het bestemmingsplan, welke beschikbaar is gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl is de link tussen de verbeelding en de hierbij behorende artikelen in de planregels niet geheel correct weergegeven. Daarnaast ontbrak in de digitale versie de aanduiding ‘transportbedrijf’ voor een perceel. Om dit gebrek te herstellen wordt de huidige tervisielegging beëindigd en wordt het bestemmingsplan opnieuw voor zes weken ter visie gelegd.

Degenen die reeds beroep hebben aangetekend en/of een verzoek om voorlopige voorziening hebben ingediend, hoeven dat niet opnieuw te doen.

 

Nieuwe periode van ter inzagelegging

Analoog

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken, het besluit hogere grenswaarden en het planMER, liggen vanaf zaterdag 9 juni 2018 tot en met vrijdag 20 juli 2018, tijdens openingstijden, ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis (Engelenburgerlaan 31, Brummen) en in het Servicepunt Eerbeek (Stuijvenburchstraat 66, Eerbeek).

 

Digitaal

Het bestemmingsplan is tevens digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.brummen.nl (onder Inwoner en ondernemer / Bouwen en Wonen / Bestemmingsplannen / Bestemmingspannen in procedure) en op www.ruimtelijkeplannen.nl via onderstaande link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0213.BPEECE390000-va01

 

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op:

http://ruimtelijkeplannen.brummen.nl/ro/ro/NL.IMRO.0213.BPEECE390000/NL.IMRO.0213.BPEECE390000-va01/

 

Crisis- en herstelwet

Het bestemmingsplan maakt de bouw van meer dan 11 woningen mogelijk. Hierdoor is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit heeft gevolgen voor de beroepsfase van het bestemmingsplan. Dit brengt onder meer met zich mee dat bij een eventueel beroep alle beroepsgronden in het beroepsschrift dienen te worden opgenomen, en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Verder verloopt de behandeling van het beroep versneld.

 

Beroep gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan , het planMER en de hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Van 09 juni 2018 tot en met 20 juli 2018 kan tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het planMER en de hogere grenswaarden Wet geluidhinder beroep worden ingesteld.

 

Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden:

  • 1.

    die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit;

  • 2.

    die het niet eens zijn met wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn aangebracht;

  • 3.

    die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet tot het indienen van zienswijzen in staat zijn geweest.

 

Degenen die reeds beroep hebben aangetekend en/of een verzoek om voorlopige voorziening hebben ingediend, hoeven dat niet opnieuw te doen.

 

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Voor burgers is het mogelijk digitaal beroep in te stellen. De voorwaarden voor het indienen van een digitaal beroepschrift staan op www.raadvanstate.nl. Het indienen van een pro forma beroepschrift is niet mogelijk. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u de Voorzitter van genoemde afdeling vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen mey de heer M. (Marius) ten Voorde, adviseur RO procedures, via telefoonnummer (0575) 568 517 of per e-mail op m.tenvoorde@brummen.nl of met de heer R. (Reinier) Nootenboom, adviseur RO procedures, via telefoonnummer (0575) 568 562 of per e-mail op r.nootenboom@brummen.nl.

Naar boven