Gemeente Heerlen – Kandidaatstelling gemeenteraadsverkiezing 2018

De burgemeester van Heerlen maakt bekend dat 0p maandag 5 februari 2018 de kandidaatstelling voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Heerlen zal plaats vinden.

Op die dag kunnen bij de afdeling Publiekszakenzaken aan het adres Geleenstraat 27, bij het daar gevestigde Centraal Stembureau van 9.00 tot 17.00 uur lijsten van kandidaten (model H 1) worden ingeleverd.

De benodigde formulieren voor:

- de lijsten van kandidaten (model H 1)

- de verklaringen van instemming van de kandidaten met hun kandidaatstelling (model H 9)

- de machtigingen tot het plaatsen van de aanduiding van de politieke groepering boven een kandidatenlijst (model H 3-1)

- machtiging tot het plaatsen van een aanduiding, gevormd door samenvoeging van de aanduidingen van politieke groeperingen of afkortingen daarvan, boven een kandidatenlijst. (model H 3-2)

- de verklaringen van ondersteuning van een kandidatenlijst (model H 4)

Voor de kandidaatstelling moet een waarborgsom van tweehonderdvijfentwintig euro worden betaald door overmaking van dit bedrag op rekeningnummer rekeningnr. NL73INGB0672814471 ten name van gemeente Heerlen o.v.v. "kostenplaats60020002 waarborgsom verkiezingen". Partijen aan wie bij de laatstgehouden verkiezing van de leden van de raad van de gemeente een of meer zetels zijn toegekend hoeven deze waarborgsom niet te betalen.

Nadere inlichtingen omtrent de wettelijke voorschriften betreffende de inlevering van kandidatenlijsten worden verstrekt door de afdelng Publiekszaken, Geleenstraat 27.

Naar boven