Ontwerpbestemmingsplan ‘Zuidelijke Stadsrand’

Burgemeester en wethouders van Roermond maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Zuidelijke Stadsrand’ (NL.IMRO.0957.BP00000295-ON01) van 23 mei 2018 tot en met 3 juli 2018 voor een ieder ter inzage ligt in het Stadskantoor, Kazerneplein 7 te Roermond. Tevens is het bestemmingsplan digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website www.roermond.nl/ruimtelijkeplannenen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Het plangebied bestaat (hoofzakelijk) uit het bedrijventerrein Zuidelijke Stadsrand (dat op zijn beurt de verzamelnaam is voor de bedrijventerreinen Merum, De Grinderij, Merummerpoort, Boven de Wolfskuil en Businesspark de Hanze). De grenzen van het plangebied worden globaal gevormd door de A73, de gemeentegrens met Maasgouw, het Solvayterrein, de woonbebouwing van Merum / Herten en de Leropperweg. Het gaat bij deze bestemmingsplanherziening om het actualiseren van een aantal verouderde bestemmingsplannen om te komen tot een actueel beheersplan. Het bestemmingsplan maakt geen grootschalige nieuwe ontwikkelingen rechtstreeks mogelijk.

 

Tijdens de inzagetermijn is het mogelijk om uw zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan, bij voorkeur schriftelijk, in te dienen bij de gemeenteraad van de Gemeente Roermond, Postbus 900, 6040 AX Roermond. U kunt ook mondeling uw zienswijze indienen, hiervoor dient u eerst een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar, telefoon (0475) 35 94 70.

 

Naar boven