Concept omgevingsvisie gemeente Alkmaar: Alkmaarvisie 2040

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken overeenkomstig de inspraakverordening van Alkmaar bekend dat de concept omgevingsvisie gemeente Alkmaar: Alkmaarvisie 2040 ter inzage ligt. Het gebied beslaat de gehele gemeente Alkmaar.

 

Doel:

Op grond van de omgevingswet is de gemeente verplicht een omgevingsvisie vast te stellen. Dit is een integrale visie voor de ontwikkeling van de totale fysieke leefomgeving op de lange termijn, die de gemeenteraad bindt bij het uitoefenen van bevoegdheden. De visie vormt de basis voor het verplicht opstellen van het omgevingsplan (de opvolger van het bestemmingsplan) en omgevingsprogramma’s. Deze –in bepaalde gevallen verplichte- programma’s zijn gericht op de concrete uitvoering voor een aspect van de leefomgeving of voor een gebied. Ook het Rijk en de provincie moeten een omgevingsvisie opstellen. In de regio Alkmaar wordt daarnaast een omgevingsbeeld gemaakt. Er vindt afstemming plaats van de gemeentelijke visie met die van de provincie en met het regiobeeld. De omgevingsvisie Alkmaar gaat uit van algemene ambities en een aantal verhalende ambities. Hierin wordt een toekomstige ontwikkelrichting voor de gemeente neergelegd.

 

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt voor een ieder gedurende zes weken ter inzage met ingang van donderdag 15/06/2017 (tot en met woensdag 26/07/2017) bij de servicebalie Vergunning- en subsidieverlening van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10-12 in Alkmaar. De servicebalie werkt alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken met de servicebalie via www.alkmaar.nl of via telefoonnummer 14 072. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl/inzage.

 

Wij verzoeken u om uw reactie binnen zes weken vanaf het moment van terinzagelegging schriftelijk naar ons toe te sturen. De schriftelijke reactie kan worden gestuurd aan het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. Ruimtelijke vormgeving, Postbus 53, 1800 BC Alkmaar. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze (op afspraak) en voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw K. de Visser, telefoonnummer 0611701559.

 

Burgemeester en wethouders van Alkmaar,

14/06/2017

 

Naar boven