Geen milieueffectrapportage nodig voor Meijelseweg 49

Besloten dat geen milieueffectrapportage behoeft te worden opgesteld voor de locatie Meijelseweg 49 te Heusden

Het besluit is verzonden op genoemde datum:Meijelseweg 49 te Heusden het laten beoordelen van de MER aanmeldingsnotitie 11 mei 2017

Op 3 februari 2017 heeft Het Swijncke B.V., Meijelseweg 49 te Heuden medegedeeld dat men voornemens is de inrichting aan de Meijelseweg 49 te Heusden voor het houden van varkens en paarden te wijzigen. Deze activiteit is onderworpen aan een milieueffectrapportage beoordeling ingevolge het Besluit milieueffectrapportage in samenhang met artikel 7.2. lid 1 onder sub b van de Wet milieubeheer.Burgemeester en wethouders van Asten hebben besloten dat geen milieueffectrapportage behoeft te worden opgesteld. Hierdoor kan een aanvraag om omgevingsvergunning voor het onderdeel milieu worden ingediend. Naar de mening van burgemeester en wethouders van Asten leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.De beschikking betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een omgevingsvergunning. Conform artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtsreeks in zijn belang treft.

Binnen 6 weken na datum van verzending kunnen belanghebbenden tegen de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de burgemeester en wethouders, Postbus 290, 5720 AG Asten. Tevens kan een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant te ‘s-Hertogenbosch, sector Bestuursrecht, Postbus 90125 5200 MA ’s-Hertogenbosch. 

 

Naar boven