Vaststelling bestemmingsplan ‘Hoek Zessprong/St. Antoniusweg’, Besluit hogere grenswaarde ‘Hoek Zessprong/St. Antoniusweg’ en de beleidsregel ‘Welstandscriteria Hoek Zessprong/St. Antoniusweg’

Bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Best maken op grond van artikel 3.8, derde lid Wro bekend dat op 3 april 2017 het bestemmingsplan ‘Hoek Zessprong/St. Antoniusweg’ gewijzigd is vastgesteld.

Het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken zijn opgesteld ten behoeve van de ontwikkeling van 6 woningen. Het plangebied bevindt zich op de hoek Zessprong/St. Antoniusweg in Best en maakt deel uit van het gebied ‘De Zessprong’. Het gebied ‘De Zessprong’ ligt aan de noordzijde van Best, op de overgang van de kern naar het buitengebied.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad wijzigingen in het plan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Voor een gedetailleerd overzicht van de wijzigingen verwijzen wij u naar de nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen.

Tegen het vaststellingsbesluit is geen reactieve aanwijzing ingediend.

Het vastgestelde bestemmingsplan kan, met de bijbehorende stukken, vanaf 19 april tijdens de openingsuren worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Best. Digitaal is het plan beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0753. bpzessprongstantwg-VG01. Een link naar deze site is tevens opgenomen op www.gemeentebest.nl.

Van 20 april tot en met 1 juni 2017 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door: - een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht; - een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht.

Het bestemmingsplan treedt op basis van artikel 3.8, vijfde lid Wro in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Wie tijdig beroep heeft ingesteld, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook verzoeken om voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de inwerkingtreding van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Een beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; een verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres. Een beroepschrift en/of verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht worden ingediend. Hiervoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

 

Besluit hogere waarden 

Op 13 december 2016 is een aanvraag ontvangen voor het opleggen van een hogere waarde. Deze hogere waarde heeft betrekking op het geluid afkomstig van wegverkeerslawaai . De hogere waarde heeft betrekking op 6 woningen in bestemmingsplan Hoek Zessprong/St. Antoniusweg te Best.

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden met alle daarbij behorende stukken heeft van 28 december 2016 tot en met 7 februari 2017 ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingekomen over het ontwerpbesluit. Op 6 april 2017 hebben burgemeester en wethouders besloten tot het opleggen van een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting. Het besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

 

Welstandscriteria  

Op voorstel van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad in hun vergadering van 3 april 2017 de beleidsregel ‘Welstandscriteria Hoek Zessprong/St. Antoniusweg’ vastgesteld. Deze beleidsregel zal door de stadsbouwmeester worden gehanteerd bij de welstandsbeoordeling van aanvragen omgevingsvergunning in dit gebied. Iedereen kan hiervan kennis komen nemen bij de afdeling Uitvoering-Vergunningen. Maak daarvoor een afspraak met de secretaris Welstand, de heer Menzo Boon die bereikbaar is via ons centrale telefoonnummer 140499. De beleidsregel is ook digitaal beschikbaar via www.gemeentebest.nl

Best, 18 april 2017

Naar boven