Ontwerpbestemmingsplan Binnenstad

 

Op 14 maart 2017 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden besloten om het ontwerpbestemmingsplan Binnenstad (NL.IMRO.0546.BP00073-0201) vrij te geven voor het indienen van zienswijzen.

Toelichting

Voor het plangebied bestemmingsplan Binnenstad (grofweg bestaande uit het gebied binnen de singels) zijn momenteel meerdere bestemmingsplannen van kracht. De verschillende bestemmingsplannen dienen, mede gezien leeftijd en systematiek, te worden geactualiseerd. Het nieuwe bestemmingsplan Binnenstad is in hoofdzaak conserverend van aard waarbij tevens de bestaande legale en vergunde situaties in het bestemmingsplan zijn verwerkt.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Binnenstad ligt vanaf vrijdag 24 maart 2017 tot en met donderdag 4 mei 2017 ter inzage voor het indienen van zienswijzen.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan bekijken via de officiële landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl of via www.leiden.nl/ruimtelijkeordening (PDF-versie).

De papieren versie kunt inzien in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en bij het servicepunt Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis, Langegracht 72). Beide locaties zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur. Het stadhuis is ook open op donderdagavond van 17.00-20.00 uur en op zaterdagochtend van 9.00-13.00 uur.

De technische bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op www.leiden.nl/ro.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kunnen schriftelijke zienswijzen worden ingediend bij de gemeenteraad van Leiden (postbus 9100, 2300 PC Leiden) of per e-mail naar sleutel@leiden.nl, ter attentie van team Ruimtelijke Ontwikkeling onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Binnenstad’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u eerst een afspraak te maken via het secretariaat van Team Ruimtelijke Ontwikkeling, tel. 14 071.

Informatieavonden

Op donderdag 6 april 2017 en maandag 10 april 2017 organiseert de gemeente Leiden een informatieavond over het ontwerpbestemmingsplan Binnenstad.

De informatieavond op donderdag 6 april vindt plaats in het atrium van het Stadhuis (Stadhuisplein 1, Leiden) en de informatieavond op maandag 10 april vindt plaats in Nieuwe Energie (3e Binnenvestgracht 23, Leiden).

Beide avonden worden gehouden van 17.30 tot 20.30 uur met een vrije inloop. U hoeft zich niet voor deze avonden aan te melden. Gedurende de avond kunt u het ontwerpbestemmingsplan zowel op papier als digitaal inzien en zijn er ambtenaren aanwezig om vragen te beantwoorden. Voor de volledigheid wordt vermeld dat deze avond draait om het verstrekken van informatie, en dat een zienswijze enkel schriftelijk of mondeling op afspraak kan worden ingediend.

Informatie

Nadere informatie kunt u inwinnen bij het servicepunt Bouwen en Wonen, Langegracht 72, Leiden. Openingstijden en overige contactgegevens zijn te vinden via www.leiden.nl/contact. De gemeente Leiden is op werkdagen bereikbaar via tel. 14 071.

Naar boven