Ontwerpbestemmingsplan “Kozakkenkamp 33, Ermelo”

Het college van burgemeester en wethouders maakt, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 16 maart 2017 tot en met 26 april 2017 het ontwerpbestemmingsplan “Kozakkenkamp 33, Ermelo” ter inzage ligt.

Doel bestemmingsplan

Vereniging “De Duurzame (door)start” is al geruime tijd met gemeente Ermelo in overleg over de aankoop en ontwikkeling van een locatie voor een nieuwbouwproject in de vorm van zelfbouw, ook bekend als CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). Bij besluit van 22 november 2016 is een intentieovereenkomst gesloten tussen de CPO-vereniging en gemeente, voor de aankoop en ontwikkeling van het terrein aan de Kozakkenkamp 33, in Ermelo. Met het sluiten van de overeenkomst zijn onder andere de locatieontwikkelregels voor dit plan vastgelegd. Deze regels zijn nu verder uitgewerkt in een ontwerpbestemmingsplan

Toelichting bestemmingsplan

Het plangebied is gelegen in de hoek Kozakkenkamp-Kostersland en wordt verder omsloten door bestaande woningen. In het plangebied is op dit moment de Volksuniversiteit Vuvera gevestigd, welke zal verhuizen naar een andere locatie. Binnen het nu geldende bestemmingsplan is er geen mogelijkheid voor de bouw van woningen. Het nieuwe bestemmingsplan gaat uit van de bouw van 10 rijwoningen, in 2 blokken van 5 woningen. De woningen worden in aansluiting met de huidige stedenbouwkundige opzet ingepast, waarbij ook de huidige speeltuin in het plangebied blijft behouden samen met een aangrenzende groenstrook. Tevens worden binnen het plangebied parkeerplaatsen voor de woningen aangelegd.

 

Inzagetermijn

met ingang van 16 maart 2017 tot en met 26 april 2017 ligt het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage. InzienU kunt het plan op de volgende wijze inzien: - analoog, tijdens de openingstelling van de afdeling Publiekszaken van 08.30-12.30 uur.

  • -

    digitaal, raad te plegen via www.ermelo.nl/bestemmingsplannen.

  • -

    digitaal, raad te plegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (RO-Online) identificatienummer NL.IMRO.0233.BPkozakkenkamp-0301.

 

Inloopavond

Op maandag 20 maart 2017 is een ieder welkom van 19:00 tot 21:00 in De Dialoog, Raadhuisplein 2 te Ermelo om kennis te nemen van het bestemmingsplan.

 

Zienswijzen 

Gedurende bovenvermelde termijn kan een ieder bij de gemeenteraad, Postbus 500, 3850 AM Ermelo, schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekszaken. U kunt ook met DigiD een zienswijze indienen via www.ermelo.nl/zienswijze.

 

Naar boven