Bekendmaking voorontwerp-bestemmingsplan ‘P+R Vijfsluizen’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan ‘P+R Vijfsluizen’ (NL.IMRO.0606.BP00036-0001) wordt voorbereid. Het voorontwerp van het bestemmingsplan is door het college op 7 maart 2017 vastgesteld en ligt van 16 maart 2017 tot en met 14 april 2017 voor inspraak ter inzage.

Aanleiding

De gemeente Schiedam heeft de opgave om 90 autoparkeerplaatsen en 700 fietsparkeerplaatsen aan de zuidzijde van metrostation Vijfsluizen te realiseren. Dit kan echter niet geheel op de bestaande locatie. Hierdoor zal ook het gebied waar nu het sleutelgat ligt bij de ontwikkeling worden betrokken. Deze locatie heeft nu in het bestemmingsplan 'Harga' een groenbestemming. Om de genoemde opgave te realiseren is een wijziging van het bestemmingsplan 'Harga' noodzakelijk. Het bestemmingsplan 'P+R Vijfsluizen' is opgesteld om de genoemde opgave planologisch-juridisch vast te leggen.

Plangebied

Het plangebied ligt ten oosten van metrostation Vijsluizen, ten noorden van het gebied ‘Vijfsluizerhaven, ten westen van de Karel Doormanweg en ten zuiden van de Vlaardingerdijk.

Inspraak

Voor de wettelijke procedure tot vaststelling van het bestemmingsplan te starten wordt het voorontwerp van het bestemmingsplan vanaf 16 maart 2017 voor een termijn van vier weken voor inspraak ter inzage gelegd. Dit doen wij om tijdig een beeld te krijgen van de wensen en behoeften van belanghebbenden van het plangebied en om deze, waar mogelijk, mee te nemen in de verdere procedure tot vaststelling van het bestemmingsplan. Parallel aan deze inspraak zijn ook de bestuurlijke partners uitgenodigd om een reactie te geven op het voorontwerp-bestemmingsplan.

Het voorontwerp-bestemmingsplan ligt ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stads-kantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het Klant Contact Centrum is geopend op maandag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 08.30 tot 20.00 uur. Langskomen kan alleen op afspraak. Het voorontwerp-bestemmingsplan is digitaal in te zien via http://schiedam.nl/Def/Schiedam/Gemeente/Ruimtelijke-plannen.html

Inspraakreacties tegen het voorontwerp kunt u schriftelijk of mondeling kenbaar maken bij het College van Burgemeester en Wethouders van Schiedam, t.a.v. Teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling en Beleid, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Uw reactie kunt u ook per mail zenden naar m.kap@schiedam.nl. Mocht u naar aanleiding van het voorontwerp-bestemmingsplan nog vragen hebben dan kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen met de heer M.J. Kap  van het team Ruimtelijke Ontwikkeling en Beleid.

Vervolg procedure bestemmingsplan

De reacties welke in het kader van de inspraak worden ontvangen worden betrokken op het ontwerpbestemmingsplan. Indieners van een inspraakreactie zullen hierover schriftelijk worden geïnformeerd. Het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan zal rond juni 2017 als ontwerp ter inzage worden gelegd. Daarbij wordt eenieder in de gelegenheid gesteld zienswijzen in te dienen tegen het bestemmingsplan.

Naar boven