Rectificatie Bekendmaking bestemmingsplan en omgevingsvergunning Eksterlaan 48 in Leerdam (coördinatiebesluit; voormalige gronden van het Heerenlanden College).

Gemeentelijke coördinatieregeling  

2015

Burgemeester en wethouders van Leerdam hebben op 17 december 2015 bekend gemaakt dat de gemeenteraad op 26 november 2015 besloten heeft om de gemeentelijke coördinatieregeling toe te passen voor het woningbouwproject Eksterlaan 48 in Leerdam.

 

Het project heeft betrekking op de herontwikkeling van de voormalige grond van het Heerenlanden College op de Eksterlaan 48 in Leerdam en omvat het bouwen 15 woningen.  

Het besluit van de gemeenteraad om deze regeling toe te passen is een procedureel besluit.

 

2016

In 2016 is gewerkt aan het vervolg van de procedure en hebben burgemeester en wethouders de twee ontwerpbesluiten – het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning – vastgesteld. Deze zijn voor iedereen terinzage gelegd en iedereen heeft de gelegenheid gehad om een mondelinge of schriftelijke zienswijze kenbaar te maken. Hiervan is geen gebruik gemaakt.

 

2017

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 19 januari 2017 besloten om het bestemmingsplan vast te stellen.

 

Vervolgens heeft genoemd college op 21 februari 2017 besloten tot het verlenen van de omgevingsvergunning.

 

Het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 10 maart 2017 ter inzage op de volgende manieren:

-digitaal via de website www.ruimtelijkeplannen.nl;

-op papier, publieksbalie, in het stadskantoor aan het Dokter Reilinghplein 1, 4141 DA Leerdam. (geopend maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur en op afspraak van 13.00 uur tot 17.00 uur).

 

Het plan heeft het volgende kenmerk NL.IMRO.0545.BPEksterlaan-VS01.  

 

De vergunning en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 10 maart 2017 terinzage in de publieksbalie in het stadskantoor.

 

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan “Eksterlaan” en het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning kan van 13 maart 2017 tot en met 24 april 2017 beroep worden ingesteld door:

-belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp van het bestemmingsplan en/of de omgevingsvergunning naar voren hebben gebracht;

-belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

 

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd.

 

Op de besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepasing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen de besluiten. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis – en herstelwet van toepassing is.

 

Leerdam, 9 maart 2017

 

Naar boven