Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 3e herziening bestemmingsplan buitengebied

 

 

 

Burgemeester en wethouders van Veere maken bekend dat als gevolg van het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening de gemeenteraad van Veere in zijn vergadering van 9 november 2017 het ontwerp 3e herziening bestemmingsplan Buitengebied gewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad geen exploitatieplan vastgesteld.

Ten opzichte van het ontwerp is het bestemmingsplan op de volgende onderdelen gewijzigd:

Verbeelding

-Voor de percelen Meliskerkseweg 2 te Biggekerke, Koudekerkseweg 31 te Biggekerke, Bergweg 3 te Biggekerke, Noordweg 5 te Biggekerke is de aanduiding “maximaal aantal permanente standplaatsen” gewijzigd.

-Voor de percelen Vlissingsestraat 3 te Koudekerke en Kokerheulweg 4 te Serooskerke is de aanduiding “maximaal aantal standplaatsen” gewijzigd.

- De agrarische bestemming Zuidweg 6 te Aagtekerke is deels gewijzigd in “Wonen”.

- Voor de percelen Strandweg 1 te Koudekerke, Rapenburgweg 9 te Meliskerke en Aagtekerkseweg 1 te Aagtekerke is de oorspronkelijke bestemming opgenomen.

–De bouwvlakken Kokerheulweg 4 te Serooskerke, Oranjezonweg 1 te Oostkapelle, Bergwegje 6 te Aagtekerke, Dishoekseweg 49 te Koudekerke, Zwaanweg 4 te Koudekerke, Mariekerke 24 te Meliskerke, Noorddijk 4 te Vrouwenpolder, Lijdijkweg 5 te Vrouwenpolder, Hoge Duvekotsweg 8 te Oostkapelle en Hallehoogte 1 te Domburg zijn aangepast.

–Aan het bouwvlak Bergwegje 6 te Aagtekerke is een Wro-zone toegevoegd.

–De aanduiding (sr-kk) ter plaatse van Vrouwenpolderseweg 65 te Serooskerke en Boudewijnskerke 42 te Zoutelande zijn aangepast.

–De percelen Rapenburgweg 18 en 18a te Meliskerke en andere percelen die in de 1e en 2e herziening waren opgenomen, zijn in de 3e herziening opgenomen.

De Kom Meliskerke is uit de 3e herziening verwijderd.

–Het perceel Nehalenniaweg 20 te Domburg heeft de bestemming “Wonen” verkregen.

–De aanduiding dagrecreatie is binnen de bestemming Aw-LN ter plaatse van Kraaienestweg 1 te Veere aangegeven.

-Op het tegenover de inrit van De Ruiser aan de Klaassesweg te Biggekerke gelegen perceel (ged.) is de bestemming “Verkeer” toegekend.

–De op de percelen Zuiverseweg 1-3-5-7 te Domburg aangegeven aanduiding “sr-kk” is verwijderd. Op het perceel Zuiverseweg 3A te Domburg is de aanduiding “sr-kk” met het aantal van 15 standplaatsen waarvan 5 permanente standplaatsen opgenomen.

De op het perceel Dunoweg 1a te Oostkapelle aangegeven aanduiding “sr-kk” is verwijderd. Op het perceel Dunoweg 1 te Oostkapelle is de aanduiding “sr-kk” met het aantal van 15 standplaatsen opgenomen.

–Voor een buiten het bouwvlak aanwezige sanitaire-unit Prelaatweg 1 te Westkapelle, is een bouwvlak toegekend.

–Aan de panden Middelburgseweg 25, Grijpskerke, Vllissingsestraat 32, Koudekerke, Domburgseweg 61, Oostkapelle en Koningin Emmaweg 20A en 22, Vrouwenpolder is de aanduiding “specifieke bouwaanduiding - cultuurhistorisch waardevol” toegekend.

–De strandspeeltuin als onderdeel van het strandpaviljoen De Dam te Vrouwenpolder is met een passende bestemming opgenomen.

–De bestemming van het perceel Krommenhoeke 6 te Biggekerke is gewijzigd in “Wonen” met de nadere aanduiding “specifieke vorm van wonen – voormalig agrarisch bedrijf”.

 

Regels

-De begripsbepaling mobiel kampeermiddel is aangepast.

–De eerste zin van de artikelen 3.2.4. en 4.2.4. is redactioneel aangepast.

–De artikelen 3.5.4 onder b. en 4.5.3 onder b. zijn als volgt aangepast: het bepaalde onder a is niet van toepassing voor ten tijde van de inwerkingtreding van de 1e herziening bestemmingsplan Buitengebied bestaande en op grond van een kampeervergunning krachtens de destijds van kracht zijnde Kampeerverordening toegestane kleinschalige kampeerterreinen.

-De in artikel 3.6.4. onder e3, 4.6.4 onder e3 en 21.6.2 onder e3 opgenomen voorwaarde “de eenheden dienen in één gebouw te worden ondergebracht” is geschrapt.

–In artikel 3.7.11. is de zinsnede “en/of het kleinschalig kampeerterrein te vergroten” geschrapt.

–Artikel 23.3 is op verzoek van de Gasunie gewijzigd.

–In artikel 4 is de “wetgevingszone –afwijking vergroting bouwvlak zonder gebouwen” opgenomen.

–De artikelen 3.6.1, 3.6.2, 4.6.1, 4.6.2, 17.7.3 en 21.7.2 zijn geschrapt.

–De begripsbepaling “dagrecreatie” is aangepast.

–In artikel 21 is voor recreatiewoningen opgenomen dat permanente bewoning als strijdig gebruik wordt aangemerkt.

-De doorhalingen artikel 3.2.1 onder d/4.2.1. d zijn aangepast.

–De verwijzing in artikel 22.4.c. is aangepast in f.

–Voor de cultuurhistorische waardevolle panden/woningen, geen boerderijen zijnde, is aangegeven dat de wijzigingsbevoegdheid artikel 36.5.2. onder a. niet van toepassing is.

–Aan artikel 21.2.2.c. is toegevoegd “met dien verstande dat de inhoud van recreatiewoningen ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke vorm van recreatie - recreatiewoning 4’ niet groter mag zijn dan de inhoud zoals aanwezig op het moment van terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan”.

–Artikel 15.2.1 c en d zijn redactioneel aangepast.

-Artikel 15.2.1 d is gewijzigd in artikel 15.2.1 e.

Bijlagen behorende bij de regels

-Het adres Oude Middelburgse Haven Veere is uit bijlage 6 Recreatie en Sport geschrapt.

–In de bijlage “cultuurhistorische panden in het buitengebied” zijn opgenomen: Middelburgseweg 25, Grijpskerke, Vllissingsestraat 32, Koudekerke, Domburgseweg 61, Oostkapelle en Koningin Emmaweg 20A en 22, Vrouwenpolder.

–De oppervlakte iv-bedrijf Herenweg 4 Aagtekerke is aangepast.

-De oppervlakte bedrijfsgebouwen Koningin Emmaweg 20-20A-22 Vrouwenpolder is gewijzigd.

 

Toelichting

-Daar waar gesproken werd over de krimpende markt waar het kamperen betreft, is de tekst aangepast. En waar gesproken werd over de begripsbepaling mobiel kampeermiddel is “sta-caravan” verwijderd.

-Tabel 3.1. is aangepast zodanig dat de aanduiding “specifieke vorm van recreatie – scouting is opgenomen in lid v en dat er verwezen wordt naar lid r van artikel 11.1.

–De zinsnede onder 3.7.2.2. is aangepast en wel zodanig dat na beëindiging van de agrarische activiteiten geen uitbreiding van het aantal standplaatsen en het wijzigingen van het aantal permanente standplaatsen mogelijk is.

–Het hoofdstuk 3.8 Duurzaamheid is geschrapt.

 

De 3e herziening van het bestemmingsplan en het besluit van de gemeenteraad liggen van 21 december 2017 t/m 31 januari 2018 ter inzage.

De digitale gewijzigd vastgestelde 3e herziening van het bestemmingsplan is vanaf 21 december 2017 beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer NL.IMRO.0717.0124BPGh-VG01. Tevens is het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan vanaf dan in te zien op de gemeentelijke website www.veere.nl onder “Wonen en (ver)bouwen – Ruimtelijke plannen buiten de kernen – Buitengebied, 3e herziening bestemmingsplan Buitengebied”.

Van 21 december 2017 t/m 31 januari 2018 kan tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, dan wel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben. Daarnaast kan beroep worden ingesteld tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.

De vastgestelde 3e herziening van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag, na die, waarop de beroepstermijn is verstreken, dus op 1 februari 2018. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Domburg, 20 december 2017

Burgemeester en wethouders van Veere,

De secretaris, De burgemeester,

 

 

 

Naar boven