Vaststelling bestemmingsplan ‘Aarleseweg 15, Best’

De gemeenteraad heeft op 11 september 2017 het bestemmingsplan ‘Aarleseweg 15, Best’ vastgesteld. Burgemeester en wethouders maken dit bekend op grond van artikel 3.8, derde lid Wet ruimtelijke ordening (Wro). Het plangebied van het bestemmingsplan bestaat uit het perceel aan de Aarleseweg 15. Het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken zijn opgesteld om de agrarische bestemming aan de Aarleseweg 15 te wijzigen in een woonbestemming.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad geen wijzigingen in het plan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, dat van 20 september 2017 tot en met 31 oktober 2017 ter inzage heeft gelegen.

Stukken bekijken

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken bekijken. Dit kan vanaf 20 december 2017 tijdens de openingsuren bij de receptie van het gemeentehuis Raadhuisplein 1 in Best. Het bestemmingsplan is ook beschikbaar via www.gemeentebest.nl/overzicht-bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0753.bpaarleseweg15-VG01.

Beroepsmogelijkheid

Als u het niet eens bent met onze beslissing, kunt u vanaf 21 december 2017 tot en met 31 januari 2018 tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan een beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De volgende partijen kunnen een beroep instellen:

 

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • 2.

    een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking op 1 februari 2018. Soms heeft een besluit onherstelbare gevolgen. Dan kunt u niet wachten tot een beslissing is genomen op uw beroepschrift. In zo’n geval kunt u aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige uitspraak te doen. Dit noemen we een ‘voorlopige voorziening’. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, zorgt dit ervoor dat het bestemmingsplan pas in werking treedt nadat op het verzoek is beslist.

 

Indienen beroepschrift en verzoek om voorlopige voorziening

Een beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; een verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres. Een beroepschrift en/of verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht worden ingediend. Hiervoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

Best, 19 december 2017

Naar boven