Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitsplan Morgenweg 38-40

Burgemeester en wethouders van Uden maken bekend dat met ingang van vrijdag 15 december 2017 het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbeeldkwaliteitsplan ‘Morgenweg 38-40’ gedurende zes weken, dus tot en met donderdag 25 januari 2018, ter inzage worden gelegd.

Ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan biedt een juridisch-planologisch kader voor de realisatie van twee vrijstaande woningen ter vervanging van een bestaande (inmiddels gesloopte) woning aan de Morgenweg 38-40 te Uden.

Ontwerpbeeldkwaliteitsplan

Voor het plangebied is, aanvullend op de regels van het bestemmingsplan, een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Het plan geeft in woord en beeld de uitgangspunten weer voor de stedenbouwkundige en architectonische vormgeving van het plangebied en vormt het toetsingskader voor de welstandcommissie bij de beoordeling van bouwplannen voor deze locatie.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbeeldkwaliteitsplan liggen ter inzage tijdens de openingstijden bij de centrale balie van de afdeling Publiekszaken in het Gemeentehuis, Markt 145 te Uden. De documenten zijn ook digitaal raadpleegbaar via de website van de gemeente Uden, via www.uden.nl, onder ‘inwoners en ondernemers/bouwen en verbouwen/-bestemmingsplannen/overzicht bestemmingsplannen/plannen in procedure’. Het ontwerpbestemmingsplan en de overige stukken zijn ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl, via NL.IMRO.0856.BPMorgenweg3840-ON01.

Indienen zienswijzen

Tot en met 25 januari 2018 kan een ieder naar keuze mondeling of schriftelijk, met het naar voren brengen van een zienswijze reageren op het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbeeldkwaliteitsplan.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Uden, Postbus 83, 5400 AB Uden. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar. U kunt ook digitaal een zienswijze indienen. Hiervoor dient u conform de regeling elektronisch verkeer gebruik te maken van het webformulier op de website www.uden.nl. Dit formulier kunt u vinden onder ‘inwoners en ondernemers/bouwen en verbouwen/bestemmingsplannen/procedure bestemmingsplan’. Een zienswijze die op een andere digitale wijze wordt ingediend, bijvoorbeeld per e-mail, wordt niet in behandeling genomen.

De eventueel naar voren gebrachte zienswijzen zullen door de gemeenteraad worden betrokken bij de verdere besluitvorming.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, bereikbaar op telefoonnummer 14 0413.

Uden, 13 december 2017.

Burgemeester en wethouders van Uden

de secretaris

mr. J.M. Smarius

de burgemeester

drs. H.A.G. Hellegers

Naar boven