Ontheffing sluitingstijd horeca tijdens de jaarwisseling 2017/2018

 

De burgemeester heeft voor de nieuwjaarsviering aan alle Schiedamse horecabedrijven met openings- en sluitingstijden als bedoeld in artikel 2:29, eerste tot en met derde lid van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Schiedam 2013 ontheffing verleend van de normale sluitingstijden. Dit betekent dat de horecabedrijven in de nacht van 31 december 2017 op 1 januari 2018 geopend mogen blijven tot uiterlijk 04.00 uur, onder de voorwaarde dat de horecaondernemers die van deze verruiming van de openingstijden gebruik willen maken, dit uiterlijk op woensdag 20 december 2017 aan de gemeente melden via horeca@schiedam.nl o.v.v. ‘Ontheffing Nieuwjaar’.

De ontheffing geldt niet voor terrassen en het afkoeluur is niet van toepassing.

Paracommerciële instellingen in Schiedam dienen zich te houden aan de tijden zoals vermeld in de exploitatievergunning.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande na de dag van bekendmaking van dit besluit schriftelijk bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en ten minste bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • de gronden van het bezwaar.

Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de burgemeester van de gemeente Schiedam, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam.

Dit besluit treedt direct na bekendmaking in werking, ook al wordt er bezwaar ingediend. Indien een belanghebbende van mening is dat, zolang nog niet op het bezwaar is beslist, het besluit buiten werking moet worden gesteld (geschorst) kan hij of zij een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, sector Bestuursrecht, postbus 50950, 3007 BL te Rotterdam.

Een voorlopige voorziening kan alleen gevraagd worden als er ook bezwaar is gemaakt en er sprake is van een spoedeisend belang. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierechten).

Naar boven