Ontwerp beeldkwaliteitsplan´Huysackers`

Burgemeester en wethouders maken bekend dat van vrijdag 10 november2017tot en met donderdag 21 december 2017 het ontwerp-beeldkwaliteitsplan´Huysackers` in het gemeentehuis, Meiveld 1 in Veldhoven ter inzage ligt.

Met het ontwerp-beeldkwaliteitsplan wil de gemeente regie voeren op de beeldkwaliteit van de bebouwing en openbare ruimte in Huysackers. In een ontwerp-beeldkwaliteitsplan staat weergegeven hoe de bebouwde omgeving er ongeveer uit zou moeten komen te zien. Dit wordt gedaan aan de hand van een inspiratiekader en toetsingscriteria. Het beeldkwaliteitsplan bevat een inspiratiekader voor het gewenste Brabantse dorpsbeeld en criteria voor de beeldkwaliteit van de stedenbouw, architectuur en inrichting van openbare ruimte. Aan de hand van het beeldkwaliteitsplan, bestemmingsplan en bouwbesluit zullen bouwplannen in Huysackers worden getoetst.

Het beeldkwaliteitsplan wordt na de inzageperiode als wijziging op de welstandsnota vastgesteld door de gemeenteraad.

Binnen de inzagetermijn kan een belanghebbende een zienswijze over het ontwerp beeldkwaliteitsplan mondeling of schriftelijk kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de Gemeenteraad, postbus 10101, 5500 GA Veldhoven, met datum, uw naam, adres en handtekening. Het is niet mogelijk om zienswijzen per e-mail in te dienen. Geef in de zienswijze duidelijk aan op welke onderdelen van het ontwerp beeldkwaliteitsplan deze betrekking heeft.

Wilt u mondeling uw zienswijze naar voren brengen dan kunt u contact opnemen met de afdeling Regie en Ontwikkeling. Stuur een e-mail naar gemeente@veldhoven.nl of bel telefoonnummer 14 040.

 

 

 

Naar boven