Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan 'Aardgascondensaatleiding van Geefsweer Knooppunt - Delfzijl Tankenpark'

De raad heeft op 28 september 2017 het bestemmingsplan ‘Aardgascondensaatleiding van Geefsweer Knooppunt - Delfzijl Tankenpark' gewijzigd vastgesteld.

Het plan is een tweede aardgascondensaatleiding aan te leggen via een nieuw tracé omdat bij het huidige tracé langs het Afwateringskanaal van Duurswold geen ruimte is voor een extra leiding. De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wil in het belang van een bestendige afvoer van vloeistoffen kunnen beschikken over een tweede vloeistofleiding.

Het nieuwe tracé is in strijd met het geldende bestemmingsplan 'Delfzijl - Buitengebied Zuid' (partiële hervaststelling) en het voorbereidingsbesluit 'Oosterhorn'. De nieuwe leiding wordt aangelegd vanaf Geefsweer Knooppunt (GFWKN) naar Delfzijl Tankenpark (DZLTP). Het tracé kruist de N362 en loopt vervolgens in noordelijke richting evenwijdig ten westen van de Geefsweersterweg tot aan het Oosterhornkanaal. Hier wordt de leiding gebundeld met het bestaande leidingtracé naar het perceel aan de Zeesluizen op het industrieterrein 'Oosterhorn' ten (noord)oosten van Farmsum.

Wijzigingen

Voor de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan verwijzen wij u naar het raadsbesluit met voorstel.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en het raadsbesluit met voorstel liggen van 12 oktober 2017 tot en met 22 november 2017 ter inzage in het gemeentehuis. U kunt hiervoor een afspraak maken bij het Klant Contact Centrum via www.delfzijl.nl, via telefoonnummer 140596 of bij de receptie. Ook ligt het plan ter inzage in de openbare bibliotheek aan de Oude Schans 23 te Delfzijl. Het digitale plan is in te zien via www.delfzijl.nl, ‘Bestuur en Beleid’, ‘Ruimtelijke plannen’ (onder Beleid), ‘Bestemmingsplannen en beheersverordeningen’. De digitale versie van een bestemmingsplan is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt het digitale plan.

Beroep

Tijdens deze termijn kan tegen het raadsbesluit beroep worden ingesteld door:

- degenen, die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

- belanghebbenden, die redelijkerwijs niet verweten kan worden, dat zij niet tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

Het beroep stuurt u naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het raadsbesluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven