Vastgesteld bestemmingsplan “Partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied 2017”

Het College van burgemeester en wethouders van Uden maakt, gelet op artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 22 juni 2017 het bestemmingsplan “Partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied 2017” (NL.IMRO.0856.HerzBuitengebied-VA01) heeft vastgesteld. Voor dit bestemmingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld.

De partiële herziening van het bestemmingsplan Buitengebied omvat het gehele buitengebied van de gemeente Uden, met uitzondering van die locaties, waarvoor recent een afzonderlijk bestemmingsplan is vastgesteld dan wel in voorbereiding is. De omvang van het plangebied is weergegeven op de van dit bestemmingsplan deel uitmakende verbeelding.

Op 20 februari 2014 heeft de gemeenteraad van Uden het bestemmingsplan “Buitengebied Uden 2014” vastgesteld ('moederplan'). Met de voorliggende “Partiële herziening Buitengebied 2017” worden verschillende doelen bereikt:

  • het verwerken van de provinciale reactieve aanwijzing en de uitspraak van de Raad van State over het moederplan;

  • het aanpassen van het moederplan naar aanleiding van recent aangepast ruimtelijk beleid voor het buitengebied en de provinciale “Verordening Ruimte 2014”;

  • het mogelijk maken van enkele nieuwe ontwikkelingen (veegplannen);

  • het doorvoeren van diverse verbeteringen in de regels en de verbeelding.

Gewijzigde vaststelling

Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan is een aantal ondergeschikte wijzigingen in het vastgestelde plan aangebracht. De wijzigingen zijn opgenomen in de bijlagen van het bestemmingsplan.

Inzien

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf woensdag 23 augustus 2017 gedurende zes weken, dus tot en met dinsdag 3 oktober 2017 tijdens de openingstijden ter inzage bij de centrale balie van de dienst Publiekszaken op het Gemeentehuis, Markt 145.

Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen via de website van de gemeente Uden, via www.uden.nl, onder ‘inwoners en ondernemers’, ‘bouwen en verbouwen’, ‘bestemmingsplannen’, ‘overzicht bestemmingsplannen’. Ook is het bestemmingsplan te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren op het plan (instellen beroep)

Volgens artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan gedurende de termijn van ter inzage ligging beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit door:

  • -

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt;

  • -

    iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • -

    iedere belanghebbende, voor zover beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de inzagetermijn.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het bestemmingsplan (van het onderdeel waartegen u beroep instelt), te schorsen kan een belanghebbende tijdens de inzagetermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven. Ook bij een verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht in rekening gebracht.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelende ambtenaar, bereikbaar op telefoonnummer 14 0413

Uden, 22 augustus 2017

Burgemeester en wethouders van Uden

de secretaris

mr. J.M. Smarius

de burgemeester

drs. H.A.G. Hellegers

Naar boven