Gemeente Brummen - Ontwerp Verklaring van geen bedenkingen, ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder en ontwerp omgevingsvergunning “Scholencluster H.A. Lorentzstraat” Eerbeek

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Brummen maakt op grond van artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), bekend dat met ingang van donderdag 2 februari 2017 gedurende zes weken een ontwerp Verklaring van geen bedenkingen, het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder en een ontwerp omgevingsvergunning met bijbehorende stukken voor het “Scholencluster H.A. Lorentzstraat”, NL.IMRO.0213.BPEEKOM300005-on01 ter inzage ligt.

De ontwerp Verklaring van geen bedenkingen, het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder en ontwerp omgevingsvergunning zien toe op het realiseren van een nieuw scholencluster met gymzaal ten behoeve van de basisschool ‘de Enk’ en de ‘C. van Leeuwenschool’ op de locatie H.A. Lorentzstraat 1-3 te Eerbeek. Het betreft een gedeelte van de kadastrale percelen gemeente Hall, sectie E, nummers 6977 en 6978. De projectlocatie is omgeven door de H.A. Lorentzstraat aan de noordzijde, de P. Zeemanstraat aan de oostzijde, de Kloosterstraat aan de zuidzijde en de Vondellaan aan de westzijde.

De aanvraag omgevingsvergunning past niet binnen het bestemmingsplan ‘Kom Eerbeek’ omdat het gebouw voor het onderwijscluster niet is gelegen binnen de bouwvlakken met de bestemming ‘Maatschappelijk’ en een deel van de gronden bestemd is als ‘Verkeer – Verblijfsgebied’.

Het scholencluster is gelegen binnen de geluidzone van het industrieterrein Eerbeek Zuid. Om deze ontwikkeling te kunnen realiseren, dienen voorafgaand aan de verlening van de omgevingsvergunning op grond van de Wet geluidhinder hogere waarden te worden vastgesteld.

Inzage

Analoog

De ontwerp Verklaring van geen bedenkingen, het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder en de ontwerp omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing en bijbehorende stukken, liggen vanaf donderdag 2 februari 2017 tot en met woensdag 15 maart 2017, tijdens openingstijden, ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis (Engelenburgerlaan 31, Brummen).

 

Digitaal

De ontwerpstukken zijn tevens digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.brummen.nl (onder Wonen en Leven/Bestemmingsplannen/Bestemmingsplannen in procedure).

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent de ontwerpbesluiten kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders (Postbus 5, 6970 AA te Brummen). Voor het indienen van een mondelinge zienswijze met betrekking tot de Verklaring van geen bedenkingen en de ontwerp omgevingsvergunning kunt u contact opnemen met de heer R. (Reinier) Nooteboom, adviseur RO procedures, via telefoonnummer (0575) 568 511 of per mail op r.nooteboom@brummen.nl. Met betrekking tot het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder kunt u op maandag en dinsdag contact opnemen met de heer R. (Richard) Bos via telefoonnummer (0575) 568 203 of per mail op r.bos@brummen.nl. Tijdig ingediende zienswijzen zullen worden betrokken bij de definitieve besluitvorming.

Naar boven