Vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten (art. 6 Wvg)

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen maken op grond van artikel 7, lid 1, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend, dat zij ingevolge het bepaalde in artikel 6 Wvg op 11 juli 2017 hebben besloten percelen aan de Woenderskamp en Zaligestraat in de gemeente Nijmegen aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 t/m 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn.

Het besluit van burgemeester en wethouders ligt met bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale tekening met nummer 520251 en een lijst met daarop het aangewezen perceel, de naam van de eigenaar c.q. rechthebbende alsmede overige relevante gegevens, met ingang van 13 juli 2017 ter inzage bij de informatiebalie van de Stadswinkel, Mariënburg 75 te Nijmegen op maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag tot 20.00 uur. Het besluit is in de Staatscourant van 12 juli 2017 gepubliceerd en vervolgens op 13 februari 2015 in werking getreden.

Bezwaar en beroep

Op grond van artikel 6 lid 3 van de Wvg wordt het besluit van burgemeester en wethouders aangemerkt als een besluit, zodat daartegen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bezwaar en beroep openstaat. Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande de dag na dagtekening van de bekendmaking in de Staatscourant dd. 12 juli 2017, een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen, afdeling BM30, Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen.

Indien bezwaar of beroep aanhangig is tegen een besluit tot voorlopige aanwijzing en dit besluit vervalt omdat een besluit van de gemeenteraad in werking is getreden, wordt het bezwaar of beroep geacht te zijn gericht tegen het besluit van de gemeenteraad.

Voorlopige voorziening

Bezwaarden hebben de mogelijkheid om -wanneer zij een spoedeisend belang aanwezig achten- een voorlopige voorziening te vragen bij de President van de Rechtbank te Arnhem (bestuursrechter), een en ander ingevolge artikel 8:81 Awb.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Nijmegen te koop moeten aanbieden. De eigenaren en de rechthebbenden op beperkte rechten ontvangen een dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en gevolgen hiervan.

Nadere inlichtingen

Voor nadere inhoudelijke informatie kunt u zich op werkdagen richten tot de gemeente Nijmegen, Het Ontwikkelingsbedrijf, mevrouw Rutten, telefoonnummer: 024-3292719

 

Nijmegen, 10 juli 2017

 

Namens burgemeester en wethouders,

Frank Berends

Bureauhoofd Grondzaken Gemeente Nijmegen

Naar boven