Geluidbelastingkaart Best

Omgevingslawaai

Kennisgeving van geluidbelastingkaart

Burgemeester en wethouders van de gemeente Best maken bekend dat zij op 20 juni 2017 een geluidsbelastingkaart hebben vastgesteld als bedoeld in artikel 11.6 van de Wet milieubeheer.

Deze kaart is voor ieder ter inzage gedurende een periode van zes weken in het gemeentehuis tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Tegen de vaststelling van de kaart is geen bezwaar of beroep mogelijk.

De kaart is ook in te zien op www.odzob.nl/EU-Geluidkaarten

 

Wat zie je op deze kaart?

De geluidsbelastingkaart is een weergave van de geluidsbelasting die veroorzaakt wordt door de wegen, spoorwegen en bedrijven in of nabij de gemeente. Daarbij wordt ook duidelijk gemaakt hoeveel geluidsgevoelige objecten, geluidsgevoelige terreinen en stille gebieden er zijn en hoeveel bewoners van woningen in een bepaald gebied aan bepaalde waarden van de geluidsbelasting worden blootgesteld.

De kaart is basis voor een gelu ids actieplan

De kaart is de basis voor het actieplan dat burgemeester en wethouders medio 2018 moeten opstellen. In dit plan staat het geluidsbeleid voor de periode 2018-2023. Centraal in het actieplan staan de zogenaamde plandrempels. Als de geluidsbelasting hoger is dan de plandrempel, worden ook de voorgenomen maatregelen aangegeven waarmee de overschrijdingen ongedaan kunnen worden gemaakt. Het ontwerp van dit plan zal worden gepubliceerd, waarbij iedereen zijn zienswijze naar voren kan brengen.

Naar boven