Gemeenteblad van Westervoort

Datum publicatieOrganisatieJaargang en nummerRubriek
WestervoortGemeenteblad 2017, 116056Overige overheidsinformatieBekendmaking aanwijzingsbesluit cameratoezicht stationsomgeving Westervoort

De gemeente Westervoort maakt per 3 juli 2017 gebruik van cameratoezicht in het gebied rond het station. De burgemeester heeft op 15 juni 2017 het aanwijzingsbesluit cameratoezicht stationsomgeving Westervoort (hierna: het aanwijzingsbesluit) genomen om cameratoezicht ter handhaving van de openbare orde in te zetten. Directe aanleiding hiervoor zijn de onveiligheidsgevoelens die gebruikers van het station ervaren en het toenemende aantal fietsdiefstallen.

 

Duur cameratoezicht

Het cameratoezicht wordt in eerste instantie voor één jaar (van 3 juli 2017 tot en met 2 juli 2018) ingezet. Aan het einde van deze periode wordt de inzet geëvalueerd.

 

Locatie cameratoezicht

Het bewakingsgebied van het cameratoezicht is beperkt tot (het openbare gebied bij) de hoofdtoegang van het station op de Zuidelijke Parallelweg.

 

Ter inzage

Het aanwijzingsbesluit (incl. bijbehorende documenten) ligt vanaf 6 juli 2017 tot en met 2 augustus 2017 (periode van 4 weken) ter inzage op het gemeentehuis.

 

Vragen

Als u vragen heeft over deze Beleidsregels kunt u contact opnemen met de afdeling Ondersteuning, via (026) 317 99 11 of gemeente@westervoort.nl.