Sonseweg 11 en 13

 

Ter inzage ligt:

- ontwerpbestemmingsplan ‘Sonseweg 11 en 13’;

- beleidsregel ‘Welstandscriteria Sonseweg 11 en 13’;

- een zakelijke beschrijving van de inhoud van de exploitatieovereenkomst ‘Sonseweg 11-13 te Best’;

- ontwerpbesluit hogere waarden.

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Best maken bekend dat met ingang van 5 juli tot en met 15 augustus 2017, tijdens de openingstijden het ontwerpbestemmingsplan, de welstandscriteria, een zakelijke beschrijving van de inhoud van de exploitatieovereenkomst en het ontwerpbesluit hogere waarden kunnen worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Best. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Sonseweg 11 en 13’,  de ontwerp welstandscriteria en het ontwerpbesluit hogere waarden zijn digitaal beschikbaar via www.gemeentebest.nl/overzicht-bestemmingsplannen. Het ontwerpbestemmingsplan vindt u ook via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0753.bpsonseweg1113-ON01.

Het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken zijn opgesteld ten behoeve van de realisatie van in totaal 3 woningen aan Sonseweg 11 en 13. Op deze percelen staat de voormalige agrarische bebouwing van een glastuinbouwbedrijf. Deze bebouwing wordt gesloopt, waarbij een burgerwoning wordt toegestaan in plaats van de huidige bedrijfswoning. Daarnaast mogen 2 woningen worden toegevoegd.  

 

Bestemmingsplan 'Sonseweg 11 en 13'

Het ontwerpbestemmingsplan ligt op grond van artikel 3.8, 1e lid Wet ruimtelijke ordening ter inzage. In de bovengenoemde periode is het voor iedereen mogelijk om een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Een zienswijze kan op twee manieren kenbaar gemaakt worden. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Het mondeling indienen van een zienswijze is ook mogelijk. Hiertoe dient u tijdig, uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te maken met mw. G. Jansen via telefoonnummer 14 0499. Een zienswijze indienen via email is niet mogelijk.

 

Beleidsregel ‘ Welstandscriteria Sonseweg 11 en 13’

Op grond van artikel 12a Woningwet en de gemeentelijke Inspraakverordening ligt de ontwerp beleidsregel 'Welstandscriteria Sonseweg 11 en 13' gedurende bovengenoemede termijn ter inzage. Tegen de welstandscriteria kan een ingezetene en een belanghebbende gedurende de genoemde periode schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze naar voren brengen. Heeft u vragen over het beeldkwaliteitplan, neemt u dan contact op met de secretaris welstand, dhr. M. Boon, via telefoonnummer 14 0499.

 

Exploitatieovereenkomst ‘Sonseweg 11-13 te Best’

Op grond van artikel 6.24, derde lid Wro maken burgemeester en wethouders bekend dat zij op 15 juni 2017 voor de ontwikkeling van 3 woningen op de percelen kadastraal bekend als sectie L, nr. 351 en 352, gelegen aan de Sonseweg 11 en 13 te Best, een anterieure overeenkomst als bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening hebben gesloten met de initiatiefnemer. Een zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst ligt conform artikel 6.2.12 Besluit ruimtelijke ordening gedurende bovengenoemde termijn ter inzage. Tegen de gesloten overeenkomst staat geen bezwaar of beroep open. Heeft u vragen over de exploitatieovereenkomst, neemt u dan contact op met mw. G. Jansen via 14 0499.

 

Ontwerpbesluit hogere waarden

Op 16 maart 2017 is een aanvraag ontvangen om het vaststellen van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting als gevolg van wegverkeerslawaai. Het college van burgemeester en wethouders is voornemens de gevraagde hogere waarden te verlenen. Op grond van artikel 110 c, 1e lid van de Wet geluidhinder en het bepaalde in afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerpbesluit hogere grenswaarden met alle daarbij behorende stukken gedurende bovengenoemde termijn ter inzage.

Tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunnen belanghebbenden gedurende de genoemde periode schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen. Deze zienswijze richt u aan het college van B&W. Heeft u vragen over het ontwerpbesluit hogere waarden, neemt u dan contact op met de vakgroep Milieu via telefoonnummer 14 0499.

 

Best, 4 juli 2017

Burgemeester en wethouders gemeente Best

Naar boven