Poststuknummer PU17-05499

 

OPENBARE BEKENDMAKING

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Omgevingsvergunning

Activiteit omgevingsvergunning

Op 19 juni 2017 is een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht verleend aan Genuva B.V. De vergunning heeft betrekking op het veranderen van het agrarisch bedrijf met mestbewerking door het toevoegen van omgekeerde osmose en ionisatie aan de mestbewerking van drijfmest van varkens aan het adres Vleutstraat 40 in Best.

De aanvraag heeft betrekking op de activiteit:

-milieu

Met betrekking tot het ontwerpbesluit op de aanvraan zijn geen zienswijzen ingekomen.

Activiteiten Waterwet

Het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel heeft vergunning verleend voor een directe lozing op oppervlaktewater vanuit een mestverwerkingsinstallatie op de locatie Vleutstraat 40 te Best. Aan de beschikking zijn voorschriften verbonden.

De vergunning is niet verandert ten opzichte van het ontwerp dat op 2 mei 2017 bekend is gemaakt.

U kunt de besluiten van zowel de omgevingsvergunning als de Waterwet en alle bijbehorende stukken inzien. De stukken liggen in het gemeentehuis ter inzage vanaf woensdag 28 juni 2017 tot en met dinsdag 8 augustus 2017. U kunt de stukken elke werkdag van 08.30 tot 12.30 uur en op maandag van 17.00 tot 19.00 uur komen bekijken. Als u buiten deze tijden wilt komen kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar,

tel. 14 0499.

Tegen deze besluiten kan beroep worden ingesteld bij de Rechtbank te ’s-Hertogenbosch.

Beroep

Als u het niet eens bent met onze beslissing, kunt u hiertegen in beroep gaan. Dit kan alleen als u door deze besluiten in uw belangen wordt geraakt. Soms kunt u alleen in beroep als u eerder tegen de (ontwerp)besluiten een zienswijze of een bezwaarschrift heeft ingediend.

U heeft zes weken de tijd om in beroep te gaan na de verzenddatum van deze besluiten. In een beroepschrift moet de volgende informatie staan:

  • -

    de datum

  • -

    een omschrijving van het besluit waartegen u in beroep gaat

  • -

    de reden waarom u in beroep gaat

  • -

    uw naam, (e-mail)adres en handtekening

Het beroepschrift stuurt u vóór 9 augustus 2017 in tweevoud naar de rechtbank Oost Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. De besluiten waar u het niet mee eens bent stuurt u als bijlage mee.

U kunt een beroepschrift ook digitaal indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor heeft u een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Voor het behandelen van een beroepschrift betaalt u griffierecht. De tarieven kunt u vinden op http://www.rechtspraak.nl/Procedures/Tarieven-griffierecht. U kunt de rechter vragen om de gemeente te veroordelen tot het betalen van uw proceskosten en griffierecht. Dit zal de rechter normaal gesproken alleen doen als u gelijk krijgt.

Soms heeft een besluit onherstelbare gevolgen. Dan kunt u niet wachten tot de rechter een beslissing neemt op uw beroepschrift. In zo’n geval kunt u aan de rechter vragen om snel een voorlopige uitspraak te doen. Dit noemen we een “voorlopige voorziening”. Een verzoek om een voorlopige voorziening stuurt u naar de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. U stuurt het verzoek in tweevoud, samen met een kopie van uw beroepschrift. U kunt het verzoek ook digitaal indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht met uw DigiD.

Naar boven