Gemeente Gooise Meren - Ontwerpbesluit wijziging bebouwde komgrens ingevolge de Boswet

De burgemeester van Gooise Meren maakt bekend dat het college van burgemeester en wethouders van Gooise Meren voornemens is om aan de raad voor te stellen de bebouwde komgrens ingevolge de Boswet te wijzigen (artikel 1, lid 5, van de Boswet).

Begrenzing Boswet

De bebouwde komgrens ingevolge de Boswet bepaalt in welk gebied welk orgaan bevoegd gezag is met betrekking tot het kappen van bomen. Binnen de bebouwde kom is dat het college, daarbuiten de provincie. Door de fusie per 1 januari 2016 is de nieuwe vaststelling van de bebouwde komgrens Boswet noodzakelijk geworden. Daarnaast waren de begrenzing van de drie voormalige gemeente niet meer actueel.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit van de nieuwe bebouwde komgrens ingevolge de Boswet ligt voor een ieder ter inzage tijdens openingsuren op het gemeentehuis van 23 juni 2016 tot en met 25 juli 2016 (30 dagen). De kaart Bebouwde kom Boswet is te zien bij de Centrale Balie van de gemeente Gooise Meren, Brinklaan 35 te Bussum, geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur. Daarnaast is de kaart Bebouwde kom Boswet is ook vanaf 23 juni digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website www.gooisemeren.nl. De vaststelling van de bebouwde komgrens ingevolge de Boswet maakt onderdeel uit van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Gooise Meren 2016.

Zienswijze

De vaststelling van de bebouwde komgrens ingevolge de Boswet vindt na de ter inzage legging plaats door de gemeenteraad in een openbare vergadering. Zienswijzen kunnen zowel mondeling als schriftelijk worden ingediend. U kunt uw schriftelijke zienswijze sturen naar: Burgemeester en wethouders, Postbus 6000, 1400 HA Bussum.

U kunt uw zienswijze ook indienen via het contactformulier (overige vragen) op de website www.gooisemeren.nl. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of overige vragen kunt u contact opnemen met de afdeling ROB, mevr. E. Wagenaar, tel. 035- 207 06 93.

 

Gemeente Gooise Meren, 23 juni 2016

Naar boven