Verkeersbesluit Evenement Summerfair Muiderberg

 

Publicatiedatum: 8 juni 2016

 

Wettelijke bepalingen

Gelet op de Wegenverkeerswet 1994 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is namens het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren een verkeersbesluit genomen.

 

Aanleiding verkeersbesluit

Op 9 juli 2016 wordt in Muiderberg in de gemeente Gooise Meren een evenement (Summerfair) georganiseerd. Hiervoor worden een aantal straten afgesloten voor het verkeer.

 

Doelstelling verkeersbesluit

De doelstelling van het verkeersbesluit is: het verzekeren van de veiligheid op de weg.

 

Overwegingen

Summerfair is een braderie. Door het afsluiten van de straten waar de activiteiten plaats vinden kunnen de bezoekers veilig over de rijbaan van de straten lopen. Er zijn voldoende mogelijkheden om via andere straten door Muiderberg te rijden. De hierdoor ontstane extra reistijd blijft binnen de perken.

 

Overleg politie

Gelet op de BABW heeft overleg met de politie plaats gevonden.

 

Bekendmaking

Dit verkeersbesluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant, op de website van de gemeente Gooise Meren en op de gemeentelijke pagina van het Naarder Nieuws en het Bussums Nieuws.

 

Besluit

Op grond van de overwegingen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om de volgende straten in Muiderberg op 9 juli 2016 voor het verkeer af te sluiten:

  • 1.

    Badlaan tussen de Roemer Visscherlaan en de Graaf Florislaan;

  • 2.

    Graaf Florislaan tussen de Rembrandtlaan en de Populierenlaan;

  • 3.

    Populierenlaan tussen de Dorpsstraat en de Brink;

  • 4.

    Brink tussen de Populierenlaan en de Dorpsstraat;

  • 5.

    Dorpsstraat tussen Brink en Badlaan.

 

Tekening

Op de tekening met de titel “Verkeersplan braderie Muiderberg 09 juli 2016” staan de afgesloten straten in Muiderberg aangegeven.

 

Bussum, 8 juni 2016

 

namens Burgemeester en wethouders van Gooise Meren,

Dhr. I. Keuning

Afdelingshoofd BORG

 

Bezwaar

U kunt tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren, postbus 6000, 1400 HA Bussum.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten:

a. naam en adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

d. de gronden van het bezwaar.

 

Voorlopige voorziening

Een bezwaar heeft geen opschortende werking van het besluit. Indien er sprake is van onverwijlde spoed, dan kunt u een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te laten treffen. U kunt dit verzoek indienen bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin u uw woonplaats heeft. Voor het verzoek wordt griffierecht geheven.

Naar boven