Openbare inschrijving voor bouwkavel 5 HP11 in HanzePark

De gemeente Lelystad biedt aan bouwers en projectontwikkelaars één kavel aan in het stadsdeel HanzePark. In totaal kunnen op deze kavel minimaal 8 en maximaal 24 woningen worden gebouwd middels een uitgebreide Wabo procedure (`buitenplanse afwijking’). Iedere geïnteresseerde kan middels een inschrijfbiljet met schetsplan alleen op de hele kavel een inschrijving doen (let op: niet voor een deel van de kavel). Het schetsplan dat partijen indienen wordt via de aanvraag schetsplan methode (via ruimtelijke dienstverlening) getoetst aan de welstandsnota 2015. Verkoop geschiedt bij openbare inschrijving en gebeurt volgens een vaststaand proces van loting uit de hoge hoed door de notaris.

 

Stadsdeel Hanzepark

HanzePark is een belangrijk strategisch onderdeel van de totale vernieuwing van het stadshart. Het vormt met zijn ligging in het centrum een overgangsgebied tussen de stad en het stadshart en wordt door het stedelijke wegennet goed ontsloten. Het stadscentrum met winkels, horeca, theater en stadhuis, ligt op loopafstand, evenals het waterrijke Bultpark. Op fietsafstand ligt de jachthaven, de kustboulevard, een golfbaan, het natuurpark en de Oostvaardersplassen. De plek in de stad kan worden gekenmerkt als een binnenstedelijke ontwikkelingslocatie waar dynamiek en rust als contrast, kwaliteit geeft. Aan de Noordzijde biedt water en groen een goede woonkwaliteit. Aan de oostzijde wordt deze groenzone voortgezet langs de woonhoven. Het groene carré is de met bomen omzoomde ringvormige ontsluitingsstructuur van het stadshart. Het centraal gelegen stedelijk park, als verbindende schakel tussen het zuidelijk gelegen stedelijk deel en het noordelijk sub urbane deel, is een openbare ruimte met volop gebruiksmogelijkheden. De centrale en in het oog springende ligging in de stad biedt vele mogelijkheden voor nieuwe initiatieven en concepten en is een interessante locatie om te bouwen.

Kavel 5 HP11

Thans is er ruimte om kavel 5 binnen HanzePark middels openbare inschrijving op de markt aan te bieden. De oppervlakte van de kavel bedraagt 1.287 m2. Door de gemeente Lelystad is de verkoopprijs (exclusief omzetbelasting) voor de kavel vastgesteld op € 289.500,- (prijspeil 2016).

Openbare inschrijving

Wegens grote belangstelling is een vorm van selectie noodzakelijk om tot een integere keuze te komen. Daarbij is het uitgangspunt om een vorm van schaarste te blijven creëren. Schaarste onderverdeeld in type locatie, type woning en prijscategorie. Met name het type woning (zoals een patiowoning, rijwoning of vrijstaande woning) is daarbij een belangrijke factor.

Indienen van inschrijfbiljet met schetsplan

Het inschrijfbiljet met schetsplan voor de hele kavel dient uiterlijk binnen drie weken na publicatiedatum, uiterlijk op 21 juni 2016 voor 14.00 uur, ingediend te zijn door toezending aan:

Gemeente Lelystad, Concernstaf Ontwikkeling, Postbus 91, 8200 AB Lelystad of per e-mail aan gemeente@lelystad.nl onder de vermelding op de envelop of in de onderwerp regel: vertrouwelijk openbare inschrijving kavel 5 HanzePark. Inschrijfbiljetten die worden ontvangen ná 21 juni 2016 14.00 uur worden niet betrokken in deze verkoop bij openbare inschrijving. Alleen de schetsplannen die voldoen aan de welstandsnota 2015 en de overige eisen gaan mee in de loting bij de notaris.

Verdere informatie

Alle informatie over procedure, voorwaarden en documenten als inschrijfbiljet, dwg-tekening met matenplan van HanzePark kavel 5HP11, model reserveringsovereenkomst, schetsplan, bestemmingsplan, etc. kunt u inzien op de website van de gemeente www.lelystad.nl/bouwkavelhanzepark .

 

Naar boven