Bekendmaking bestemmingsplan ‘Stork-Locatie’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Gooise Meren bij besluit van 23 maart 2016 het bestemmingsplan ‘Stork-locatie’ heeft vastgesteld met identificatienummer NL.IMRO.1942.BP2012N002013-va02.

Bestuurlijke lus

Het raadsbesluit is genomen naar aanleiding van de tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 23 december 2015. De Afdeling heeft in deze tussenuitspraak op grond van artikel 8:51d van de Algemene wet bestuursrecht de gemeenteraad opgedragen om de gebreken te herstellen, die zijn geconstateerd in het raadsbesluit van 24 juni 2015 inzake het bestemmingsplan ‘Stork-locatie’, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden. De gemeenteraad heeft ter voldoening aan en met inachtneming van deze tussenuitspraak het bestemmingsplan ‘Stork-locatie’ opnieuw vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de transformatie van het huidige terrein met een school met bijgebouwen, kantoorcomplex en openbaar gebied tot een woningbouwgebied voor 41 tot 49 woningen, waarbij het Wellantcollege binnen het terrein wordt verplaatst, de Godelindeschool op deze plek wordt uitgebreid tot een unilocatie (de dependance van de Godelindeschool wordt verplaatst naar deze locatie) en een deel openbaar gebied. Overeenkomstig bovengenoemde tussenuitspraak biedt het op 23 maart 2016 vastgestelde bestemmingsplan zekerheid over de vraag of parkeervoorzieningen, al dan niet zijn toegestaan ter plaatse van de aanduiding ‘voorwaardelijke verplichting’. Ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke vorm van verkeer – voorwaardelijke verplichting’ zijn parkeerplaatsen toegestaan en de parkeerplaatsen ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke vorm van maatschappelijk – voorwaardelijke verplichting’ zijn niet toegestaan.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 14 april 2016 voor een ieder gedurende 6 weken ter inzage bij de Centrale Balie van de gemeente Gooise Meren, Brinklaan 35 te Bussum, geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur. Daarnaast is het bestemmingsplan beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website bestuur.goosemeren.nl onder bestemmingsplannen.

Beroep

Belanghebbenden kunnen, voor zover het beroep zich richt tegen de wijzigingen die volgen uit het besluit van 23 maart 2016, tijdens de genoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak tegen het bestemmingsplan. Het beroepschrift dient gericht te worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In geval van onverwijlde spoed kan degene die beroep heeft ingesteld de voorzitter van de Afdeling verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Dit verzoek dit gericht te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Inwerkingtreding

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na die waarop de beroepstermijn verstreken is. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift tevens een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

 

Nadere informatie

 

Voor verdere inlichtingen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met mw. A. Derksen via 035- 207 0000. Zij is bereikbaar op maandag tot en met donderdag.

 

 

Gemeente Gooise Meren, 13 april 2016

Naar boven