Burgemeester en wethouders van Gouda

 

Gelet op de Marktverordening Gouda 2009, verder te noemen Marktverordening;

besluiten:

Gelet op het bepaalde in artikel 3 van de Marktverordening:

Vast te stellen de navolgende wijziging van de Nadere Regelen Gouda 2009:

Artikel I

Evenementen op de Markt.

Artikel 3 wordt gewijzigd als volgt:

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

Artikel 3. Tijdelijk e verplaatsing van de markt

Artikel 3. Evenementen op het marktterrein op de Markt

Ten aanzien van de tijdelijke verplaatsing vanwege de jaarlijkse Kermis is bepaald

(vervalt)

1.Jaarlijks wordt gedurende maximaal 1 week de warenmarkt volledig verplaatst van de Markt naar een alternatieve locatie ten behoeve van de Kermis in de laatste volle week van september.

1.Op de marktdagen op donderdag en zaterdag kunnen evenementen op de Markt plaatsvinden.

2.Als alternatieve locatie is aangewezen parkeerplaats Klein Amerika

2.De alternatieve locatie voor de warenmarkt tijdens de jaarlijkse kermis en andere evenementen waarbij de warenmarkt geheel moet worden verplaatst is het parkeerterrein Klein Amerika zoals neergelegd in bijlage 7.

3.De kooplieden worden indien nodig, via hun bestuur, ten minste één maand voor dat de verplaatsing plaatsvindt, over de verplaatsing geïnformeerd.

3.De locatie voor evenementen die samen met de warenmarkt op de Markt plaatsvinden is de Markt tussen het Stadhuis en de Waag en het gebied ten westen daarvan zoals neergelegd in bijlage 6. Een evenement kan ook op een andere locatie op de Markt worden gehouden, mits er voldoende ruimte overblijft om alle (vaste) vergunninghouders een standplaats te kunnen geven.

4.De vergunninghouders ontvangen geen financiële vergoeding bij bovengenoemde verplaatsing.

4.Tijdens evenementen als bedoeld in het derde lid is het plein Achter de Waag beschikbaar voor de opstelling van de warenmarkt.

 

5.Minimaal twee maanden voorafgaand aan een evenement wordt met de marktcommissie overlegd en eventuele aanvullende wensen tot tijdelijke wijziging van de opstelling van een donderdag- en/of zaterdagmarkt.

 

6.De vergunninghouders worden indien nodig, via de marktcommissie, ten minste één maand voor dat de verplaatsing plaatsvindt, over de verplaatsing geïnformeerd

 

7.De vergunninghouders ontvangen geen financiële vergoeding bij verplaatsing of afgelasting.

 

Toelichting:

In de gewijzigde Marktverordening is bepaald dat het college kan besluiten in bijzondere gevallen de warenmarkt te verplaatsen. In dit besluit wordt de locatie aangewezen.

Daarnaast is een aantal kleine en middelgrote evenementen mogelijk, die worden gecombineerd met de warenmarkt. Uitgangspunt daarbij is de opstelling van de ijsbaan, bekend als model B.

Voorwaarde bij deze modellen is dat ten minste alle vaste standplaatshouders een standplaats kunnen krijgen. Dat betekent niet dat de standplaatshouders onder alle omstandigheden over dezelfde oppervlakte kan beschikken of dat alle voertuigen achter de kramen geplaatst kunnen worden.

De locatie wordt na overleg met de organisator van het evenement en de warenmarkt bepaald.

A rtikel II

Artikel 4 wordt gewijzigd als volgt:

Artikel 4 Tijdelijk gewijzigde opstelling van de markt

Artikel 4. (vervalt)

Ten aanzien van een tijdelijke wijziging van de opstelling van de markt is bepaald:

(vervalt)

1.Jaarlijks wordt, in verband met het faciliteren van een evenement op de Markt, gedurende maximaal 6 weken (oftewel 6 donderdagen en 6 zaterdagen) de opstelling en indeling van de reguliere donderdag- en zaterdagmarkt gewijzigd

(vervalt)

2.Deze tijdelijke wijzigingen vloeien voort uit het voornemen om te komen tot de vaststelling van het Evenementenbeleid in 2007.

(vervalt)

3.De tijdelijke wijziging van opstelling wordt “Model B” genoemd en is beschreven in de bij deze Nadere Regelen behorende en er deel van uitmakende bijlage 6.

(vervalt)

4.De aanpassing wordt maximaal 4 weken achtereen in de winterperiode, en maximaal 2 keer een week in de andere seizoenen toegepast.

(vervalt)

5.Tussen de evenementen waarop Model B van toepassing is zitten ten minste 6 weken.

(vervalt)

6.De kooplieden worden indien nodig, via hun bestuur, ten minste 2 maanden voordat Model B wordt toegepast hierover geïnformeerd

(vervalt)

7.De vergunninghouders ontvangen geen financiële vergoeding bij toepassing van model B

(vervalt)

8.Twee maanden voorafgaand aan een evenement wordt met het bestuur overlegd en eventuele aanvullende wensen tot tijdelijke wijziging van de opstelling van een donderdag- en/of zaterdagmarkt worden bijtijds vooraf met het bestuur van de CVAH overlegd

(vervalt)

9.Bij toepassing van model B zijn vergunninghouders die verschuiven, gedurende de verschuiving, voor wat betreft de in de vergunning aangeduide standplaats, ontheven van de vergunning.

(vervalt)

 

Toelichting

Artikel III

Artikel 6 wordt gewijzigd als volgt:

Artikel 6. Branche-indeling

Artikel 6. Branche-indeling

Ten aanzien van de branche-indeling is bepaald:

Ten aanzien van de branche-indeling is bepaald

1.Op de warenmarkten in Gouda worden hoofdbranches en subbranches onderscheiden zoals beschreven in de bij deze nadere regelen behorende en er deel van uitmakende bijlage 7.

1.Op de warenmarkten in Gouda worden hoofdbranches en branches onderscheiden zoals beschreven in de bij deze nadere regelen behorende en er deel van uitmakende bijlage 7.

1. Per subbranche wordt aan vergunninghouders niet meer dan het in het branchepatroon van de markt voor die branche vastgestelde maximum aantal verkoopmeters uitgegeven.

2.Per subbranche wordt aan vergunninghouders niet meer dan het in het branchepatroon van de markt voor die branche vastgestelde maximum aantal verkoopmeters uitgegeven.

2.Per vergunninghouder kan niet meer dan maximaal 12 verkoopmeters worden uitgegeven.

3.Per vergunninghouder kan niet meer dan maximaal 12 verkoopmeters worden uitgegeven.

3.Een vergunninghouder mag slechts in één branche actief zijn. Deze branche wordt vermeld op de vergunning van de betreffende vergunninghouder. Vermenging van branches is niet toegestaan.

4.Een vergunninghouder mag slechts in één branche actief zijn. Deze branche wordt vermeld op de vergunning van de betreffende vergunninghouder. Vermenging van branches is niet toegestaan.

4.De aantallen uit te geven vergunningen per hoofd- en subbranche zijn gemaximeerd met als doel om een zo gevarieerd mogelijk samengestelde markt te realiseren, zoals weergegeven in bij deze Nadere Regelen behorende en er deel van uitmakende bijlage 7.

5.De aantallen uit te geven vergunningen per hoofd- en branche zijn gemaximeerd met als doel om een zo gevarieerd mogelijk samengestelde markt te realiseren, zoals weergegeven in bij deze Nadere Regelen behorende en er deel van uitmakende bijlage 7.

 

Toelichting

Dit artikel is als gevolg van een fout in de vernummering (tweemaal lid 1)op nieuw vernummerd.

Aldus besloten in de vergadering van 15 december 2015

Het college van burgemeester en wethouders voornoemd,

, secretaris , burgemeester

Naar boven