Inspraak concept ‘transformatieagenda huiselijk geweld en kindermishandeling 2016-2019’

Het college van burgemeester en wethouders van Apeldoorn maakt bekend dat de concept ‘transformatieagenda huiselijk geweld en kindermishandeling 2016 – 2019’ ter inzage ligt.

Geef uw mening

De gemeente vindt het belangrijk dat u uw mening kunt geven over de concept ‘transformatieagenda huiselijk geweld en kindermishandeling’ voordat de gemeente deze vaststelt. De gemeente nodigt u daarom uit om op de transformatieagenda te reageren. Uw reactie wordt meegenomen in het definitieve voorstel aan het college en de gemeenteraad.

De transformatieagenda

In de transformatieagenda vindt u de visie, doelen en actiepunten voor de regio Noord- en Oost-Veluwe (14 gemeenten) op het gebied van huiselijk geweld en kindermishandeling. Ook is een paragraaf toegevoegd waarin de specifieke Apeldoornse speerpunten voor de aanpak worden uitgelegd.

Twee doelen staan in de concept transformatieagenda de komende jaren centraal:

  • 1)

    Iedereen is zich bewust van de schadelijke gevolgen van huiselijk geweld en kindermishandeling en voelt zich medeverantwoordelijk, waardoor tijdig wordt gesignaleerd en actie wordt ondernomen. Het resultaat is dat de duur van het geweld wordt verkort wat bijdraagt aan het duurzaam stoppen van geweld;

  • 2)

    Onder casusregie wordt huiselijk geweld en kindermishandeling zo snel mogelijk gestopt en wordt efficiënt en effectief samengewerkt met betrokkenen aan een duurzaam veilige thuissituatie.

Inspraakperiode

De ‘transformatieagenda huiselijk geweld en kindermishandeling’ ligt gedurende vier weken na de datum van deze bekendmaking ter inzage bij de receptie in het Stadhuis, Marktplein 1.

Inwoners en andere belanghebbenden kunnen in deze periode hun zienswijze schriftelijk (postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn), of per e-mail (l.scheuten@apeldoorn.nl) richten aan het college, t.a.v. mevr. L. Scheuten, o.v.v. Inspraakreactie transformatieagenda huiselijk geweld en kindermishandeling 2016-2019.

Naar boven