Gemente Brummen - Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan "Zorgcluster Philadelphia"

 

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Brummen maakt, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van donderdag 22 december 2016 gedurende zes weken het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Zorgcluster Philadelphia”, NL.IMRO.0213.BPBRELZ120002-va01 ter inzage ligt.

 

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een landschappelijk ingepast zorgcluster bestaande uit een dagbestedingsgebouw en drie zorggebouwen met in totaal 48 zorgplaatsen, inclusief gemeenschappelijke ruimten met ondergeschikte horeca, kantoorfunctie en vergaderruimte. Het zorgcluster wordt gerealiseerd voor mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag. De zorgplaatsen voorzien in woonruimte ten behoeve van bewoners met een indicatie voor intensieve (24 uurs)zorg met verblijf, die van de in het zorgcomplex aangeboden zorg gebruik maken

Het plangebied wordt globaal begrensd door Het Stroomdal aan de westzijde en de Elzenbosweg aan de noordzijde en is gelegen op een gedeelte van de percelen kadastraal bekend gemeente Brummen, sectie I, nummers 1042 en 1398, plaatselijk bekend als Elzenbosweg ongenummerd.

 

Wijzigingen

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreffen:

  • -

    Een aanduiding die een extra ontsluiting van het perceel van het zorgcluster naar de direct aangrenzende openbare weg mogelijk maakt;

  • -

    Enkele aanpassingen van de bestemmingsplangrens waardoor dit bestemmingplan beter aansluit bij de omliggende bestemmingsplannen.

     

Inzage

Analoog

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken, liggen vanaf donderdag 22 december 2016 t/m woensdag 1 februari 2017, tijdens openingstijden, ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis (Engelenburgerlaan 31, Brummen).

Digitaal

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is tevens digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.brummen.nl (onder Wonen en Leven/Bestemmingsplannen/Bestemmingsplannen in procedure) en op www.ruimtelijkeplannen.nl via onderstaande link:

De bronbestanden van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op:

 

Beroep

Van 22 december 2016 tot en met 1 februari 2017 kan tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingediend door:

  • -

    belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeente naar voren hebben gebracht;

  • -

    belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • -

    belanghebbenden kunnen tegen de gewijzigde vastgestelde onderdelen van het bestemmingsplan kan beroep instellen.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Voor burgers is het mogelijk digitaal beroep in te stellen. De voorwaarden voor het indienen van een digitaal beroepschrift staan op www.raadvanstate.nl. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer M. (Marius) ten Voorde, adviseur RO procedures, via telefoonnummer (0575) 568 517 of per mail op m.tenvoorde@brummen.nl.

Naar boven