Ontwerp uitwerkingsplan ‘Landelijk Gebied - Zorglandgoed Hoogerlust’ en ontwerpbesluit Wet geluidhinder

Ontwerp uitwerkingsplan ‘Landelijk Gebied - Zorglandgoed Hoogerlust’

Burgemeester en wethouders van Gooise Meren maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp uitwerkingsplan Landelijk Gebied – Zorglandgoed Hoogerlust met ingang van donderdag 8 december 2016 tot en met woensdag 18 januari 2017 (6 weken) voor een ieder ter inzage ligt.

 

Het ontwerp uitwerkingsplan voorziet in de uitwerking van de bestemming “Maatschappelijk – Uit te werken” overeenkomstig artikel 31 van de Regels van bestemmingsplan Landelijk Gebied dat op 19 juni 2014 door de gemeenteraad van Muiden is vastgesteld (id:NL.IMRO.0424.BP0300LANDGEBI2011-0302).

Het uitwerkingsplan heeft betrekking op een gebied van ca. 4,8 hectare aan de zuidzijde van de kern Muiden. Ten noorden van het plangebied ligt het aquaduct van de Rijksweg A1, aan de oostzijde de Vecht en ten (noord)westen is de Weesperweg gelegen. Aan de noordzijde wordt het plangebied doorsneden door een west-oost georiënteerde hoogspanningsverbinding. Binnen het gebied is in de huidige situatie zorgboerderij ‘Hoogerlust’ aan de Weesperbinnenweg 7 gevestigd.

In de uit te werken maatschappelijke bestemming in bestemmingsplan Landelijk Gebied zijn de gronden bestemd voor zorglandgoed en twee bestaande bedrijfswoningen en zijn de voorwaarden opgenomen die bij het uitwerken van de bestemming in acht moeten worden genomen, zoals die over de toegestane activiteiten.

Het uitwerkingsplan voorziet in het mogelijk maken van de verdere ontwikkeling van zorglandgoed Hoogerlust. Het wordt onder andere mogelijk om 40 woonzorgeenheden, een kinderdagverblijf/buitenschoolse opvang, beperkte horeca en andere bij een zorglandgoed passende recreatieve functies op het zorglandgoed te vestigen.

 

Ontwerpbesluit Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Gooise Meren maken (gelet op artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 110c van de Wet geluidhinder) het volgende bekend:

 

Met het uitwerkingsplan wordt de bouw van onder andere 40 woonzorgeenheden en een kinderdagverblijf/buitenschoolse opvang mogelijk gemaakt. Ten gevolge van de A1 zullen de woonzorgeenheden en het kinderdagverblijf/de buitenschoolse opvang een hogere geluidsbelasting ondervinden dan de voorkeursgrenswaarde genoemd in de Wet geluidhinder. Burgemeester en wethouders hebben overeenkomstig artikel 83 en 110a Wet geluidhinder voor deze woonzorgeenheden en het kinderdagverblijf/de buitenschoolse opvang in ontwerp hogere waarden vastgesteld.

 

Raadplegen van de stukken

Het ontwerp uitwerkingsplan en ontwerpbesluit Wet geluidhinder liggen vanaf donderdag 8 december 2016  gedurende een termijn van zes weken ter inzage in het gemeentehuis (Brinklaan 35) te Bussum tijdens de reguliere openingstijden. Tevens zijn de stukken in te zien in de bibliotheek (Kazernestraat 10) te Muiden, tijdens de reguliere openingstijden.

 

Het ontwerp uitwerkingsplan is digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl (id:NL.IMRO.1942.UP2016B002003M-on01). Ook is het te raadplegen via de website van de gemeente op www.bestuur.gooisemeren.nl onder ‘Plannen en projecten’ ->‘Zorglandgoed Hoogerlust’. Het ontwerpbesluit Wet geluidhinder is ook op deze laatste website te raadplegen.

 

Zienswijzen

Een ieder wordt in de gelegenheid gesteld om binnen de periode van zes weken (van donderdag 8 december 2016 tot en met woensdag 18 januari 2017) een zienswijze over het ontwerp uitwerkingsplan naar voren te brengen.

Ten aanzien van het ontwerpbesluit Wet geluidhinder worden belanghebbenden in de gelegenheid gesteld om binnen deze periode een zienswijze over het ontwerpbesluit Wet geluidhinder naar voren te brengen. Schriftelijke reacties over het ontwerp uitwerkingsplan en ontwerpbesluit Weg geluidhinder kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Gooise Meren, Postbus 6000 1400 HA Bussum, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp uitwerkingsplan Landelijk Gebied - Zorglandgoed Hoogerlust’ respectievelijk ‘zienswijze ontwerpbesluit Wet geluidhinder Zorglandgoed Hoogerlust’. Als u nog vragen heeft, of als u een mondelinge reactie wilt geven, dan kunt u bellen met de gemeente, (035) 207 0000.

 

Gemeente Gooise Meren, 7 december 2016

Naar boven