Bekendmaking last en preventieve last onder bestuursdwang objecten Baai van Ballast

Door burgemeester en wethouders van Gooise Meren is geconstateerd dat aan en op de oever van de Baai van Ballast in Muiden diverse objecten zijn geplaatst waarvan de eigenaar niet bekend is. Het gaat om o.a. vaartuigen en een tentachtige opslagplaats. Foto's zijn beschikbaar bij de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving.

 

Via een eerdere oproep en aanplakacties is bij herhaling getracht met de eigenaar of eigenaren in contact te komen. Dit heeft niet geleid tot resultaat.

 

De aanwezigheid van de objecten is in strijd met de Ligplaatsenverordening, het bestemmingsplan en de natuurwaarden van het gebied. Het college legt hierbij wegens deze overtreding de rechthebbende(n) een last onder bestuursdwang op conform afdeling 5.3.1 van de Algemene wet bestuursrecht. De objecten moeten op 1 december 2016 zijn verwijderd. Na deze datum worden de objecten door de gemeente verwijderd en tijdelijk opgeslagen. De kosten hiervan worden op de rechthebbende verhaald als deze zich meldt om de objecten terug te krijgen. Omdat de rechthebbende(n) niet bekend is (zijn), dient deze publicatie als bekendmaking en tevens als mogelijkheid voor de rechthebbende(n) om tenuitvoerlegging van de bestuursdwang te voorkomen.

 

Voorts legt het college hierbij een preventieve last onder bestuursdwang op voor de duur van een jaar. Dat betekent dat wanneer de overtredingen opnieuw worden geconstateerd (d.w.z. wanneer opnieuw objecten en vaartuigen in en aan de Baai van Ballast worden geconstateerd), deze onmiddellijk worden verwijderd.

 

Rechthebbenden en andere belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag van deze bekendmaking een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Gooise Meren. 

Naar boven