Besluit tot wijziging van de Aanvullende regeling bij Hoofdstuk 3 CAR-UWO gemeente Nieuwegein;

Het college van burgemeester en wethouders van Nieuwegein;

 

gelet op de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling en Uitwerkingsovereenkomst;

besluit:

vast te stellen

Besluit tot wijziging van de Aanvullende regeling bij Hoofdstuk 3 CAR-UWO gemeente Nieuwegein;

Aanvullende regeling bij Hoofdstuk 3 CAR-UWO gemeente Nieuwegein wordt als volgt gewijzigd:

Artikel I

A.

Na artikel 5 wordt een nieuw artikel 5A ingevoegd dat luidt:

Indien in een beschikbaarheidsdienst op de dagen maandag tot en met vrijdag een dag, als genoemd in artikel 4:5 derde en vierde lid, van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Nieuwegein voorkomt, kan de ambtenaar deze uren op een ander moment in tijd compenseren in overleg met zijn leidinggevende.

B.

Artikel 12 wordt als volgt gewijzigd:

  • 1.

    Onder vernummering van derde lid in het vierde lid wordt een nieuw derde lid ingevoegd:

    • 3.

      Ontvangt een ambtenaar een toelage overgangsrecht in verband met werkzaamheden voor bedrijfshulpverlening of voor het agressie interventieteam, dan blijft deze ongewijzigd bij verlaging van de uren van het dienstverband.

       

  • 2.

    Onder vernummering van het vierde, vijfde en zesde lid in het zevende, achtste en negende lid wordt een nieuw vijfde en een nieuw zesde lid ingevoegd, die als volgt luiden:

    • 5.

      De ambtenaar die op 1 januari 2016 in dienst was en gedurende 10 jaar met een onderbreking van maximaal 2 maanden een toelage beschikbaarheidsdienst heeft ontvangen, heeft de mogelijkheid te stoppen met de beschikbaarheidsdienst vanaf het moment dat hij 55 jaar wordt. De toelage beschikbaarheidsdienst wordt in dat geval nog maximaal 10 jaar doorbetaald maar eindigt in ieder geval aan het eind van het dienstverband of op de AOW datum. Bij de berekening van de toelage wordt uitgegaan van gemiddelde van de toelagen beschikbaarheidsdienst die hij de 12 kalendermaanden voorafgaand aan de datum waarop hij stopt heeft ontvangen.

    • 6.

      De ambtenaar die recht heeft op een toelage onregelmatige dienst, ontvangt deze ook over zijn verlofrechten. Het bedrag waarop de ambtenaar per kalenderjaar aanspraak kan maken, wordt in één keer in de maand februari over het voorgaande kalenderjaar uitbetaald. Deze bepaling is van toepassing tot de ingangsdatum van andere afspraken door VNG en de werknemersorganisaties.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2016.

Aldus vastgesteld in de collegevergadering van 4 oktober 2016.

De secretaris, de burgemeester,

Naar boven