Ontwerp bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied 2016’

College van gemeente Uden,

28 juli 2016, nr. 2016-149

 

Het college van burgemeester en wethouders van Uden maakt, gelet op artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, de terinzagelegging bekend van het ontwerp bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied 2016’ (NL.IMRO.0856.HerzBuitengebied-ON01).

 

De partiële herziening van het bestemmingsplan Buitengebied omvat het gehele buitengebied van de gemeente Uden, met uitzondering van die locaties, waarvoor recent een afzonderlijk bestemmingsplan is vastgesteld dan wel in voorbereiding is. De omvang van het plangebied is weergegeven op de van dit ontwerp bestemmingsplan deel uitmakende verbeelding.

 

Op 20 februari 2014 heeft de gemeenteraad van Uden het bestemmingsplan ‘Buitengebied Uden 2014’ vastgesteld ('Moederplan'). Met de voorliggende 'Partiële herziening Buitengebied 2016' worden verschillende doelen bereikt:

  • het verwerken van de provinciale reactieve aanwijzing en de uitspraak van de Raad van State over het Moederplan;

  • het aanpassen van het Moederplan naar aanleiding van recent aangepast ruimtelijk beleid voor het buitengebied en de provinciale 'Verordening Ruimte 2014';

  • het mogelijk maken van enkele nieuwe ontwikkelingen (veegplannen);

  • het doorvoeren van diverse verbeteringen in de regels en de verbeelding.

     

 

Inzien

Het ontwerp bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied 2016’ ligt vanaf vrijdag 29 juli 2016 gedurende zes weken, dus tot en met donderdag 8 september 2016, tijdens de openingstijden ter inzage bij de centrale balie van de dienst Publiekszaken op het Gemeentehuis, Markt 145.

Het ontwerp bestemmingsplan is digitaal te raadplegen via de website van de gemeente Uden, via www.uden.nl, onder ‘inwoners en ondernemers’, ‘bouwen en verbouwen’, ‘bestemmingsplannen’, ‘overzicht bestemmingsplannen’. Ook is het ontwerp bestemmingsplan te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder, naar keuze mondeling of schriftelijk, over het ontwerp bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied 2016’ een zienswijze indienen.

De zienswijzen moeten worden gericht aan de Gemeenteraad, Postbus 83, 5400 AB Uden, onder vermelding van zaaknummer D00087723. Neem voor het indienen van een mondelinge zienswijze contact op met het secretariaat van de afdeling Ruimte. U kunt ook digitaal een zienswijze indienen. Hiervoor dient u conform de regeling elektronisch verkeer gebruik te maken van het webformulier op de website www.uden.nl. Dit formulier kunt u vinden onder ‘bouwen en verbouwen/bestemmingsplannen/procedure bestemmingsplan. Een zienswijze die op een andere digitale wijze wordt ingediend, bijvoorbeeld per e-mail, wordt niet in behandeling genomen.

De gemeenteraad zal eventueel naar voren gebrachte zienswijzen betrekken bij haar besluitvorming rondom de vaststelling van het bestemmingsplan.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelende ambtenaar, bereikbaar op telefoonnummer 14 0413.

 

Uden, 28 juli 2016

Burgemeester en wethouders van Uden

de secretaris de burgemeester

mr. J.M. Smarius drs. H.A.G. Hellegers

Naar boven