Ontwerp Gebiedsvisie “De hartkamers van Berlicum”
Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel maken conform de gemeentelijke inspraak-verordening bekend dat het ontwerp “Gebiedsvisie “De hartkamers van Berlicum”, met de gebiedsvisies voor het Mercuriusplein en Kerkwijk, ter inzage wordt gelegd.
Ontwerp Gebiedsvisie “De hartkamers van Berlicum
Voor het centrum van Berlicum is een stedenbouwkundige visie genaamd “De hartkamers van Berlicum”, opgesteld. Het centrum van Berlicum omvat een economisch hart (Mercuriusplein) met rondom het plein veel detailhandel (winkels) en een maatschappelijk hart (Kerkplein) met rondom
dit plein diverse maatschappelijke functies, zoals het sociaal cultureel centrum Den Durpsherd, het kindcentrum De Schatkist met hierin de basisschool De Parel, het kinderdagverblijf De Diamant en
de zorgwoningen van Cello en het verzorgingstehuis Berlerode.
Doelstelling Gebiedsvisie
Om de trends en ontwikkelingen, zoals die opgenomen zijn in de “Nota detailhandel en horeca Berlicum / Middelrode” uit te kunnen voeren, is ook een actueel inzicht in de stedenbouwkundige ontwikkelingsmogelijkheden voor het centrum van Berlicum noodzakelijk.
De voorliggende Gebiedsvisie “De hartkamers van Berlicum”, wordt samen met de “Nota detailhandel en horeca Berlicum / Middelrode”, het toetsingskader van toekomstige initiatieven. Beide documenten gaan onderdeel uitmaken van het nog op te stellen bestemmingsplan voor het centrum van Berlicum.
De resultaten van de “Nota detailhandel en horeca Berlicum / Middelrode” en de voorliggende Gebiedsvisie zijn verder van belang bij initiatieven die niet zijn voorzien of niet kunnen worden meegenomen in het vigerende bestemmingsplan voor Berlicum. Indien dergelijke initiatieven passen binnen de kaders die voortkomen uit de Nota en de voorliggende gebiedsvisie, dan zal de gemeente deze faciliteren.
Met een bestemmingsplan(en) (of een ander planologisch besluit) wordt in dat geval geborgd dat ontwikkelingen voldoen aan de eisen vanuit duurzame verstedelijking, verkeer, parkeren, milieu en stedenbouw. De keuze om ruimte voor ontwikkeling te bieden is genomen en onderbouwd in de Nota. De ruimtelijke inpassing wordt vastgelegd door middel van de voorliggende stedenbouwkundige visie.
 
Voor initiatiefnemers is hiermee duidelijk welke stedenbouwkundige ontwikkelingsruimte er nog is.
Op basis hiervan kunnen heldere keuzes worden gemaakt waar de beschikbare ruimte wordt ingezet om zodoende een duurzame stedelijke ontwikkeling van het centrum van Berlicum te waarborgen.
Informatie en procedure
Van vrijdag 24 juli 2015 tot en met donderdag 3 september 2015 ligt het ontwerp Gebiedsvisie
“De hartkamers van Berlicum” en de daarop betrekking hebbende stukken tijdens de openingsuren, voor een ieder ter inzage zonder afspraak bij de Receptie van het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel.
Buiten openingstijden is inzage op afspraak mogelijk. U kunt daarvoor bellen naar telefoonnummer (073) 553 11 11. De digitale plannen met bijbehorende stukken kunt u raadplegen en downloaden
op de volgende weblocatie:
www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0845.SV2015VISIECNTRBLC-ON01
Meer informatie
Mocht u na het inzien van de plannen nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de heer P. van Boxtel van de afdeling Ontwikkeling, bereikbaar op het telefoonnummer (073) 553 16 17 of via het emailadres P.v.Boxtel@sint-michielsgestel.nl.
Bij afwezigheid van de heer P. van Boxtel kunt u contact opnemen met de Frontoffice van de gemeente, bereikbaar op het telefoonnummer (073) 553 11 50 of via het emailadres: gemeente@sint-michielsgestel.nl.
Inspraakreacties
Tijdens de genoemde inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een gemotiveerde inspraakreactie op het ontwerp Gebiedsvisie “De hartkamers van Berlicum” naar voren brengen.
De inspraakreactie moet worden gericht aan de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel, postbus 10.000, 5270 GA in Sint-Michielsgestel.
Een mondelinge inspraakreactie kunt u op afspraak geven.
Adviserende instanties
Het plan wordt tevens voorgelegd aan de Provincie Noord-Brabant.
Sint-Michielsgestel, 23 juli 2015
 
burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,
de secretaris,
drs. D. van Deurzen
 
de burgemeester,
mr. J.C.M. Pommer
Naar boven