Ontwerpbestemmingsplan Kolpingpad gemeente Alkmaar
Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan Kolpingpad in ontwerp ter inzage ligt.
 
Het gebied waarop het ontwerpbestemmingsplan betrekking heeft, beslaat ruim 10.000 m² grond en bevindt zich tussen de achtertuinen van de bestaande woningen. Aan de westzijde ligt de ontsluitingsweg via de Herenweg en het Kolpingpad. De Neptunusstraat, Antarestraat en Het Wuiver bevinden respectievelijk aan de noord, oost en zuidzijde van het gebied.
 
Het bestemmingsplan biedt naast het conserverende karakter de flexibiliteit om in de toekomst aan de (mede door de bewonerscommissie “Groene Hart Oudorp”) gewenste functies ten behoeven van sport, spel en recreatie tegemoet te willen komen. Functies als (onder andere) een pluktuin (groen), verharde en onverharde sportvelden (verharding en groen), een klimtoestel, trimparcours (sport/spel) en andere bouwwerken, geen gebouwen zijnde worden planologisch mogelijk gemaakt. De functies worden allen gefaciliteerd binnen de (hoofd)bestemming “groen”.
 
Het ontwerpbestemmingsplan Kolpingpad ligt voor een ieder gedurende zes weken met ingang van donderdag 4 juni 2015 tot en met woensdag 15 juli 2015 ter inzage bij de balie "Bouwen en Wonen" van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 te Alkmaar.
 
De openingstijden van het Stadskantoor zijn op maandag tot en met vrijdag van 09.00-16.30 uur op afspraak en donderdagavond van 16.30-20.00 uur op afspraak. U kunt een afspraak maken via de website van de gemeente Alkmaar of telefonisch tel. 14072 op maandag tot en met vrijdag van 08.30-17.00 uur.
 
Daarnaast kunt u het bestemmingsplan langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl (Bedrijven/Ruimtelijke Plannen/ Plannen ter inzage), via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de vermelding Alkmaar, Kolpingpad) of via de link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0361.BP00128-0201.
 
Ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kan een ieder gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk, of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad. Reacties kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. vakgroep Ruimtelijke Plannen, Postbus 53, 1800 BC Alkmaar.
 
Burgemeester en wethouders van Alkmaar,
3 juni 2015
Naar boven