Hoe scheid ik mijn glas?
Glas is oneindig te recyclen. Van 1000 kilo gebruikt verpakkingsglas wordt 1000 kilo nieuw glas gemaakt. Maar glas is alleen te recyclen als jij het op de juiste manier scheidt.
Is het glas? En was er drank, voedsel of cosmetica in verpakt? Dan hoort het in de glasbak!
Wit glas is schaarser: van wit glas kun je wel bont glas maken, maar van bont glas geen wit glas. Scheid daarom het glas op kleur waar mogelijk. Onder wit glas vallen de kleurloze flessen en potten. Tot het gekleurd glas behoort al het andere glaswerk (groen, bruin, blauw, zwart en alle overige kleuren).
Vind je het vies om potjes met nog een beetje mayonaise, sambal, spaghettisaus etc. zonder deksel naar de glasbak te brengen? Laat dan het dekseltje erop. De recyclers hebben daar tegenwoordig geen probleem meer mee. Hetzelfde geldt voor schroefdoppen en kurken.
Waar de recyclers wel grote hinder van ondervinden zijn vuurvast glas(ovenschalen, theekopjes e.d.) en steen en porcelein(kruiken, servies e.d.). Gooi dat niet in de glasbak, maar bij het restafval. Dit soort glas kun je ook gratis inleveren bij de milieustraat.
Naar boven