Vernieuwen kademuur aan de Haven in Monnickendam

De gemeente gaat begin 2016 een gedeelte van de kademuur aan de Haven in Monnickendam vernieuwen. Het betreft het gedeelte vanaf het toiletgebouwtje in het “Rokerijcomplex” tot ongeveer voor Haven nr. 5. De paalfundering van de bestaande kademuur is slecht waardoor de muur in engterichting gescheurd is en voorover begint te hellen. Naast het gevaar op geheel afschuiven van de kademuur vallen hierdoor ook met enige regelmaat gaten in de bestrating langs de kademuur.

Planning & uitvoering

De werkzaamheden worden begin 2016 uitgevoerd. Contractueel wordt vastgelegd dat de werkzaamheden vóór Koningsdag zijn afgerond. Zodra de aannemer bekend is spreken wij een planning af en informeren wij u uiterlijk 2 weken voor aanvang van de werkzaamheden over de startdatum en planning.

De werkzaamheden bestaan in hoofdzaak uit het verwijderen van de bestaande kademuur incl. fundering en het aanbrengen van een nieuwe gemetselde kademuur. Om de overlast van de heiwerkzaamheden te beperken worden de nieuwe palen waar mogelijk geschroefd en voor het overige gedeelte gedrukt/getrild.

Informatie & vragen

Op onze website: www.waterland.nl onder de rubriek “werken in uitvoering voorbereiding” kunt u onder het kopje vernieuwen kademuur Haven Monnickendam deze brief terugvinden en de bestek tekeningen inzien. Heeft u vragen over deze brief of wilt u iets anders melden over dit onderwerp, neemt u dan gerust contact op met Evert Bootsman van de afdeling Openbare Werken. U bereikt hem via telefoonnummer (0299) 658 573 of via e-mail E.Bootsman@Waterland.nl.

 

Naar boven