Ontwerpbestemmingsplan ‘Nijmegen Midden 2015’, Nijmegen
Burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen zijn voornemens om, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, het ontwerpbestemmingsplan Nijmegen Midden 2015 aan de gemeenteraad ter vaststelling voor te leggen.
Het plangebied bestaat uit de gronden gelegen tussen de spoorlijnen naar Venlo en 's-Hertogenbosch, het Goffertpark, de Slotemaker de Bruïneweg en de St. Annastraat en omvat de volgende buurten/wijken: Willemskwartier, de Hazenkamp, St. Anna, de Landbouwbuurt, de Muntbuurt en de Kolpingbuurt.
Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de wettelijke actualisatieverplichting.
Bestemmingsplannen moeten om de 10 jaar worden geactualiseerd. Het vigerende bestemmingsplan voor Nijmegen Midden is vastgesteld in april 2006. Om aan de wettelijke verplichting te voldoen dient er een nieuw bestemmingsplan voor dit gebied te worden vastgesteld.
In het plangebied zijn geen nieuwe ontwikkelingen voorzien die worden meegenomen in dit bestemmingsplan. Het doel van de actualisatie is dat er steeds een actueel overzicht bestaat van de bouw- en gebruiksmogelijkheden in een gebied.
Inzage
Het plan, met de bijbehorende stukken, ligt gedurende zes weken (met ingang van donderdag 19 november 2015 tot en met woensdag 30 december 2015) ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 75 te Nijmegen.
Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BPa2000-ON01
De bronbestanden zijn beschikbaar via:
Daarnaast is het plan als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website
Zienswijze
In de periode van donderdag 19 november 2015 tot en met woensdag 30 december 2015 kan eenieder een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad, t.a.v. de afdeling Projectmanagement en Ruimtelijke Kwaliteit (bureau PK30), Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen.
Het is niet mogelijk om per mail een zienswijze in te dienen.
Naar boven