Gemeente Borger-Odoorn, Burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn hebben op 18 januari 2015 een Herziening van de Beleidsregels ontheffingen art. 61b RVV 1991 vastgesteld.
  • -
    gelet op artikel 4:81, eerste lid van de Algemene wet bestuursrecht
  • -
    gelet op artikel 61b jo. 87 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990
(RVV1990)
op 18 januari 2015 een herziening van de Beleidsregels ontheffingen art.61b RVV 1990 vastgesteld.
De Beleidsregels ontheffingen artikel 61b RVV1990 hebben betrekking op het beoordelen van aanvragen voor het als toeristische activiteit vervoeren van personen in laadruimtes van een motorvoertuig of in of op daarachter gekoppelde aanhangwagens. Het gaat om niet-gekentekende motorvoertuigen. Deze nieuwe beleidsregels zijn een actualisering van de door de Drentse gemeenten en provincie Drenthe vastgestelde beleidsregels uit 2007. Door een wetswijziging was dit noodzakelijk geworden.
Vooral in het recreatieseizoen worden personen via zogenaamde wegtreintjes vervoerd. Denk aan bijvoorbeeld de v/m Hunze-Express en het wegtreintje Thijs en Aafke. Hiervoor moet een ontheffing door de wegbeheerder zijn afgegeven. Afgesproken is dat de gemeenten en provincie bij de beoordeling van de aanvragen dezelfde criteria hanteren. De politie Drenthe ziet toe op het naleven van de gestelde voorwaarden.
Deze vernieuwde beleidsregels treden in werking op de dag na bekendmaking. De beleidsregels 2007 zijn per 2 februari 2015 komen te vervallen.
U kunt de beleidsregels terugvinden op de site of opvragen bij het Klant Contact Centrum
Naar boven