Bekendmaking vaststelling bestemmingsplan Vliegveld Hilversum

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Hilversum in zijn vergadering van 5 februari 2014 het bestemmingsplan ‘Vliegveld Hilversum’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan Het bestemmingsplan is opgesteld ter uitvoering van een aangenomen motie van de gemeenteraad. Het plan bestemt de bestaande situatie van het vliegveld en verbiedt de aanleg van oppervlakteverhardingen ten behoeve van start- en landingsbanen.

Inzien

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken liggen vanaf vrijdag 21 februari 2014 tot en met donderdag 3 april 2014 (zes weken) ter inzage bij de Burgerleeskamer/Balie 14 in het Stadskantoor, Oude Enghweg 23 te Hilversum. Het Stadskantoor is iedere werkdag geopend tussen 08.30 - 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 - 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken. Het bestemmingsplan is (digitaal) in te zien via http://0402.roview.net/. Het bestemmingsplan kan ook worden ingezien op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het tabblad ‘Bestemmingsplannen’ worden gekozen, waarna het bestemmingsplan kan worden opgeroepen via bijvoorbeeld het invullen van de locatie, het Plan-ID NL.IMRO.0402.01bp05vliegveld-va01 of de naam van het bestemmingsplan.

Beroep Tegen de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende de termijn van ter inzage legging beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Van deze mogelijkheid kan gebruik maken: • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen; • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht; • een belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het plan heeft aangebracht. Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Ingevolge artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening kan alleen als ook een beroepschrift is ingediend. Informatie Voor vragen kan contact worden opgenomen met mevrouw S. Wiedemeijer, telefoonnummer 035-629 2262 of via s.wiedemeijer@hilversum.nl.

Hilversum, 20 februari 2014 Burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum

 

Namens deze,
Naar boven