Ontheffingen ten behoeve van verkiezingscampagnes
Verkiezingsborden
Ter ondersteuning van uw verkiezingscampagne geeft de gemeente toestemming aan politieke partijen die deelnemen aan de verkiezing op grond van het bepaalde in artikel 4:15 lid 3 onder a. b. c van de Algemene Plaatselijke Verordening Asten 2010 (APV), voor het tijdelijk aanbrengen van borden of andere aanduidingen, welke direct verband houden met de verkiezing.
 
Verkiezingsaffiches kunt u aanplakken op de borden die geplaatst zijn op de volgende plaatsen:
1. Asten: Floraplein
2. Asten: kruising Burgemeester Wijnenstraat – Molenweg
3. Ommel: kruising Kluisstraat – Kloosterstraat
4. Heusden: Vorstermansplein
 
Verder mogen er verkiezingsborden aan de lichtmasten in de gemeente Asten worden geplaatst. Wij gaan er van uit dat u bevestigingsmateriaal gebruikt wat de lichtmasten niet beschadigt. Er mogen geen borden worden geplaatst om, aan of tegen gelakte lichtmasten. Het aanplakken van verkiezingspropaganda in en aan een stemlokaal is op grond van de Kieswet niet toegestaan.
 
Ontheffing Algemeen Plaatselijke Verordening Asten
Op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening Asten 2010 (APV) verlenen wij u ontheffing, tijdens uw verkiezingscampagne, voor:
  • 1.
    Het plaatsen van kraampjes door politieke partijen, om tijdens de verkiezingscampagne, de verkiezingsboodschap uit te dragen, door middel van folders en dergelijke (artikel 5:16 lid 1 APV).
  • 2.
    Het rondrijden met een geluidswagen om de verkiezingsboodschap uit te dragen (artikel 4:6 lid 2 APV).
  • 3.
    Het verspreiden van gedrukte stukken onder publiek of huis aan huis. (artikel 2:6 APV).
 
Het is uitdrukkelijk verboden om op de dag van de verkiezingen zelf propaganda te maken in of in de onmiddellijke nabijheid van de stembureaus. Hiermee wordt bedoeld een deel van het openbaar gebied vallend binnen een straal van 30 meter vanaf de ingang/toegang van het terrein/gebouw waar het stembureau zich bevindt
 
Asten, november 2014
Naar boven