Bestemmingsplan Aan de Vaart (DFS Terrein) gewijzigd vastgesteld en Besluit hogere geluidwaarde, Alkmaar
Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 21 oktober 2014 heeft besloten om het bestemmingsplan aan de Vaart gewijzigd vast te stellen.
 
Het plangebied 'Aan de Vaart' ligt in het noordoostelijk deel van de stad en wordt globaal begrensd door de Hoornseweg, de Veertsloot, de Nollenweg en de Herenweg.
Het gebied bestaat grotendeels uit sportvelden, voorzieningen en bebouwing ten diensten van de sportfuncties, zoals een kantine, kleedlokalen en parkeervoorzieningen. De randen van het sportcomplex bestaan uit water geflankeerd door een groenstrook.
 
Het bestemmingsplan 'Aan de Vaart' vormt het juridisch kader voor de herontwikkeling van het plangebied, waarin woningbouwontwikkeling aan de westzijde en sportvoorzieningen aan de oostzijde mogelijk worden gemaakt.
 
Overeenkomstig de Wet geluidhinder maken burgemeester en wethouders tevens bekend dat zij op 19 augustus 2014 voor maximaal 40 woningen, onder voorwaarden, een maximale hogere geluidwaarde van 53 dB hebben vastgesteld, ten gevolge van wegverkeerslawaai. Dit besluit is ten opzichte van het ontwerpbesluit hogere geluidwaarde ongewijzigd vastgesteld.
 
Het ontwerp van het bestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere geluidwaarde zijn gepubliceerd op 21 mei 2014 en hebben met ingang van 22 mei 2014 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage gelegen. Naar aanleiding hiervan zijn zienswijzen ingediend. Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen die in het bestemmingsplan zijn aangebracht zijn in een aparte bijlage (Nota van wijzigingen bestemmingsplan Aan de Vaart), die behoort tot het raadsbesluit, aangegeven.
 
Het raadsbesluit, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Aan de Vaart en de daarbij behorende stukken alsmede het Besluit hogere geluidwaarde liggen van vrijdag 7 november 2014 tot en met donderdag 18 december 2014 voor een ieder ter inzage bij de balie “Bouwen en Wonen” van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 in Alkmaar.
De openingstijden zijn op maandag tot en met vrijdag vanaf 09.00-12.00 uur zonder afspraak, op maandag tot en met vrijdag vanaf 12.00-16.30 uur op afspraak en donderdagavond vanaf 16.30-20.00 uur op afspraak. U kunt een afspraak maken via de website van de gemeente Alkmaar of telefonisch tel. 14072 op maandag tot en met vrijdag van 08.30-17.00 uur. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl (Bedrijven/Ruimtelijke Plannen/Plannen ter inzage) of via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de vermelding Alkmaar, Aan de Vaart of onder de code:
 
Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen het bestemmingsplan en het Besluit hogere geluidwaarde beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.
 
Beroep kan worden ingediend door:
  • -
    een belanghebbende die tijdig zijn zienswijzen tegen het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad;
  • -
    een belanghebbende die tijdig zijn zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere geluidwaarde heeft ingediend bij burgemeester en wethouders;
  • -
    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken;
  • -
    een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan bij vaststelling in het plan zijn aangebracht.
 
Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Daarvoor moet een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en/of het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht). Meer informatie staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.
 
Burgemeester en wethouders van Alkmaar,
6 november 2014
 
Naar boven