Coördinatiebesluit en ontwerpbesluiten voor Baroniestraat 54
Coördinatiebesluit
Burgemeester en wethouders van Boxtel maken bekend dat zij besloten hebben de Coördinatieverordening ruimtelijke initiatieven Boxtel toe te passen voor de locatie Baroniestraat 54. Dit om de gebruikswijziging en verbouw/uitbreiding van het huidige kantoorgebouw aan de Baroniestraat 54 tot 16 zorgwoningen met beheerderswoning, mogelijk te maken.
Via deze coördinatieregeling kunnen we de besluiten die nodig zijn voor deze ontwikkeling gezamenlijk voorbereiden en coördineren.
Hierbij gaat het om het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning voor de verbouw van het pand en het besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder.
Het doorlopen van deze procedure heeft tot gevolg dat tevens bundeling van rechtsbescherming plaats vindt. Een belanghebbende burger hoeft hierdoor indien, gewenst slechts tegen één besluit rechtsmiddelen aan te wenden. Het College van Burgemeester en Wethouders verzorgt de coördinatie tussen de vaststelling van het bestemmingsplan, het verlenen van de omgevingsvergunning en de ontheffing hogere geluidswaarde. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft wel in handen van de gemeenteraad.
Het is niet mogelijk tegen dit coördinatiebesluit bezwaar of beroep in te stellen.
Ontwerpbesluiten
Op grond van artikel 3.8 van de Wet op de ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bovendien bekend dat in verband met dit coördinatiebesluit met ingang van 19 september 2014 tot en met 30 oktober 2014 ter inzage liggen:
- Het ontwerpbestemm ingsplan Baroniestraat 54
Het plangebied bevat het bestaande kantoorgebouw met bijgebouwen voor zover gelegen aan de
Baroniestraat/Brugstraat. Het ontwerp bestemmingsplan maakt de verbouw/ uitbreiding mogelijk van
het bestaande kantoorgebouw tot zorgwoningen met beheerderswoning.
- Het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder
Het verzoek heeft betrekking op de bouw van een nieuwe geluidgevoelige woonvorm in de
geluidszone van nabij gelegen spoorbanen. Het ontwerpbesluit bevat ons voornemen om de
gevraagde hogere geluidswaarde te verlenen.
- Het ontwerpbesluit tot het verlenen van een omgevingsvergunning die de (ver)bouw tot 16 z orgwoningen met beheerderswoning mogelijk maakt
Er is een omgevingsvergunning aangevraagd waarbij het bestaande kantoorgebouw met
bijgebouwen aan de Baroniestraat/Brugstraat verbouwd wordt naar een beheerderwoning en
zorgwoningen. Het ontwerpbesluit bevat ons voornemen om deze vergunning te verlenen.
Inzage
Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder en het ontwerpbesluit voor de gevraagde omgevingsvergunning liggen met ingang van 19 september 2014 tot en met 30 oktober 2014 ter inzage in de leeshoek van het gemeentehuis, ingang Markt, en in de bibliotheek aan de Burgakker.
Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan Baroniestraat 54 digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer NL.IMRO.0757.BP05Baroniestr54-OTW1
Zienswijze
Tot en met 30 oktober 2014 kan iedereen mondeling, maar bij voorkeur schriftelijk een zienswijze indienen. Deze kunt u sturen aan burgemeester en wethouders, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel.
In uw zienswijze moet u kenbaar maken tegen welk ontwerpbesluit uw zienswijze gericht is. Richt uw zienswijze zich op het ontwerp bestemmingsplan dan behandelt de gemeenteraad de zienswijze bij het voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan.
Burgemeester en wethouders beslissen op het verzoek om ontheffing hogere grenswaarde en de aangevraagde omgevingsvergunning.
Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u telefonisch contact opnemen met de behandelend ambtenaar van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Boxtel, via tel. (0411) 65 53 07.
Wet- en regelgeving
Op deze bekendmaking is onderstaande wet- en regelgeving van toepassing.
 
Let op! De link naar de Wet op de ruimtelijke ordening hebben wij gemaakt op 15 september 2014. Als u op de link klikt krijgt u dan ook de tekst te zien zoals deze op 25 augustus 2014 geldend was. Houd er rekening mee dat de wetgeving inmiddels aangepast kan zijn. Via http://wetten.overheid.nl/zoeken kunt u de geldende tekst vinden.
 
 
Boxtel, 17 september 2014
Burgemeester en wethouders van Boxtel,
De burgemeester,
M.Buijs
De secretaris,
Drs. J.K.Fraanje Secreataris
Naar boven