Wijziging bestemming en verlenen hogere waarde wegverkeerslawaai Sperwerstraat 21, 1826 KL Alkmaar

Burgemeester en wethouders hebben op 7 januari 2014 besloten:

  • - De bestemming “Maatschappelijke doeleinden” bij het perceel Sperwerstraat 21 te wijzigen, waarbij de functie wonen wordt toegevoegd voor maximaal 9 wooneenheden, conform het bepaalde in artikel 8 lid 8 van het bestemmingsplan Alkmaar Noord.

  • - Een hogere waarde voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting ten gevolge van wegverkeerslawaai vast te stellen van 53 dB voor het woongebouw aan de Sperwerstraat 21, 1826 KL te Alkmaar.

De besluiten zijn niet gewijzigd ten opzichte van de ontwerpbesluiten die vanaf 31 oktober 2013 gedurende 6 weken ter inzage hebben gelegen. Ook zijn er geen zienswijzen ingediend.

Terinzagelegging

Het vastgestelde besluit tot wijziging, het besluit tot vaststelling van hogere waarden, met de daarbij behorende stukken liggen vanaf vrijdag 25 januari 2014 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage bij de balie "Bouwen en Wonen" van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 te Alkmaar.

De openingstijden van het Stadskantoor zijn op maandag tot en met vrijdag vanaf 09.00-12.00 uur zonder afspraak, op maandag tot en met vrijdag vanaf 12.00-16.30 uur op afspraak en donderdagavond vanaf 16.30-20.00 uur op afspraak. U kunt een afspraak maken via de website van de gemeente Alkmaar of telefonisch tel. 14072 op maandag tot en met vrijdag van 08.30-17.00 uur.

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl (Stad/ Bestemmingsplannen/Plannen ter inzage).

Beroep

Gedurende de ter inzage legging kan beroep worden ingesteld door:

  • -diegenen die tijdig hun zienswijzen bij het college van Burgemeester en Wethouder van de gemeente Alkmaar naar voren hebben gebracht;

  • - belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig zienswijzen bij het college van Burgemeester en Wethouder naar voren hebben gebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot wijziging en het besluit tot vaststelling van de hogere waarde treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van Alkmaar,

22 januari 2014

Naar boven