Gemeente Leudal - Vastgestelde Intergemeentelijke Structuurvisie Maasplassen 2030 en bijbehorend Plan-MER

De gemeenteraden van Beesel, Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw en Roermond hebben op 13 februari 2014 (Echt-Susteren en Maasgouw), 17 februari 2014 (Beesel), 20 februari (Roermond) en 25 februari 2014 (Leudal) vastgesteld:

De Intergemeentelijke Structuurvisie Maasplassen 2030 en bijbehorend Plan-MER;

- gemeente Beesel: met identificatienummer NL.IMRO.0889.IGSVMAASPLASSEN-VG01

- gemeente Echt-Susteren: met identificatienummer NL.IMRO.1771.IGSVMAASPLASSEN-VG01

- gemeente Leudal: met identificatienummer NL.IMRO.1640.IGSVMAASPLASSEN-VG01

- gemeente Maasgouw: identificatienummer NL.IMRO.1641.SVI003-VG01

- gemeente Roermond: met identificatienummer NL.IMRO.0957.IGSVMAASPLASSEN-VG01

Betreft

In 2010 is het Masterplan Maasplassen opgesteld dat een wervend toekomstperspectief laat zien voor de Maasplassen voor de gemeenten Echt-Susteren, Maasgouw, Leudal, Roermond en Beesel. Aan het Masterplan komt echter geen (juridische) status toe. Daarom is dit Masterplan vertaald in een Intergemeentelijke Structuurvisie Maasplassen. Deze structuurvisie is een thematische structuurvisie en geeft een ruimtelijk beeld van de Maasplassen ten aanzien van de aspecten water, natuur en landschap, recreatie & toerisme en watergerelateerde woon- en werkfuncties en maakt inzichtelijk welke ruimtelijke ontwikkelingen in het Maasplassengebied zijn aangezet voor de toekomst en welke de doelsituatie voor 2030 is. Met deze gemeenschappelijk gedragen toekomstvisie kunnen ontwikkelingen beter en met meer onderlinge samenhang tot stand worden gebracht. Daarnaast maakt de structuurvisie het voor de gemeenten mogelijk om beter samen met andere organisaties ruimtelijke ontwikkelingen te realiseren.

Gezien de aard van de ingrepen en projecten in het Masterplan Maasplassen en de daarmee (mogelijk) samenhangende consequenties voor de omgeving is een Plan-MER opgesteld. Deze Plan-MER maakt deel uit van de Intergemeentelijke Structuurvisie.

Ter inzage

De volledige inhoud van de structuurvisie inclusief bijlagen, ligt met ingang van 3 april 2014 voor een ieder ter inzage op de navolgende wijzen:

• Gemeente Beesel, Raadhuisplein 1 Reuver, gedurende de openingstijden;

• Gemeente Echt-Susteren, Nieuwe Markt 55 Echt, gedurende de openingstijden;

• Gemeente Leudal, Leudalplein 1 Heythuysen, gedurende de openingstijden;

• Gemeente Maasgouw, Markt 36 Maasbracht, gedurende de openingstijden;

• Gemeente Roermond, Kazerneplein 7 Roermond, gedurende de openingstijden;

• Digitaal op de landelijke website voor informatie omtrent ruimtelijke plannen: www.ruimtelijke plannen.nl onder de bovengenoemde planidentificatienummers.

• Op de website van de vijf gemeenten.

Geen bezwaar of beroep

De structuurvisie is geen (voor burgers) bindend juridisch document en derhalve kan tegen het besluit tot vaststelling van de structuurvisie, op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht, geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Inwerkingtreding

De structuurvisie treedt in werking op de dag na bekendmaking.

Naar boven