Afvalwijzer 2014 voortaan digitaal op www.afval3xbeter.nl

De nieuwe afvalwijzer staat vanaf 30 december online op www.afval3xbeter.nl . Wij bezorgen de afvalwijzer niet meer huis-aan-huis . De reden hiervoor is een papierbesparing van ruim 1000 kilo. Omdat de gemeente de afvalwijzer niet meer huis-aan-huis bezorgt, bespaart zij ongeveer €19.000,-. Daarnaast is het ook beter voor het milieu. De gemeente geeft hierin het goede voorbeeld.

Omdat er op het laatste moment nog wijzigingen zijn gekomen over de inzameling van afval, met name in de zomerperiode, staan de definitieve afvalkalenders vanaf maandag 30 december online op www.afval3xbeter.nl. U kunt dan door het ingeven van uw postcode en huisnummer uw eigen route opvragen. De eerste inzameldag in het nieuwe jaar voor een aantal routes is donderdag 2 januari 2014.

Vastrecht gedaald

In deze afvalwijzer staat onder andere informatie over verschillende soorten afval, huis-aan-huis-inzameling en de milieustraat. Ook de tarieven staan in de afvalwijzer vermeld. We kunnen melden dat het vastrecht is gedaald van € 192 naar € 180 per jaar, een beloning voor huishoudens die het afval veel beter zijn gaan scheiden sinds de invoering van het ‘diftar systeem’.

Tien routes

Op verschillende dagen in de week haalt de firma Van Gansewinkel afval op in Etten-Leur. In totaal zijn er tien routes. U kunt online precies terugvinden onder welke route uw straat valt.

Afvalwijzer app

Kent u de afvalwijzer app? Deze kunt u op uw smartphone, iPad en computer downloaden. Als u deze activeert, krijgt u een dag van te voren een melding op uw telefoon of via de e-mail, zodat u weet welke soort afval u buiten moet zetten. Het werkt heel eenvoudig en is een handig hulpmiddel.

Toch liever een papieren versie?

Heeft u toch liever een papieren versie van de afvalwijzer? Dan kunt u deze ophalen in het stadskantoor. U geeft dan aan in welke straat u woont en u krijgt de juiste route op A4. Ook kunt u een papieren versie bestellen via 0800-3336699. Dat nummer is gratis. Wij sturen de afvalwijzer dan naar u op. Het gratis 0800-3336699 is voor alle vragen en opmerkingen op het gebied van afval.

Naar boven